Εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ Γυμνασίου στη Βεργίνα

γράφουν οι Μπαμπαλή Αντιγόνη και Ματοπούλου Γεωργία, μαθήτριες της Α” τάξης

   Στις 2 Δεκεμβρίου του 2016 η Α” Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας ,το δεύτερο πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα μετά την Ακρόπολη.

   Ο ξεναγός μας ενημέρωσε για τα σημαντικά ευρήματα, δηλαδή τους τέσσερις μακεδονικούς τάφους που βρέθηκαν εκεί, στις Αιγές ,όπως ήταν το αρχαίο όνομα της περιοχής. Ο ένας από αυτούς φαίνεται να είναι του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου. Επίσης, εκεί βρίσκεται θαμμένο και ένα παιδί, πιθανόν ο γιος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μια γυναίκα, μέλος της βασιλικής οικογένειας και ένας άνδρας. Μάθαμε,επίσης, ότι τις ανασκαφές  πραγματοποίησε  ο  σημαντικός αρχαιολόγος  Μανώλης Ανδρόνικος.

    Αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν κυρίως τα ολόχρυσα στεφάνια και η πανοπλία του Φιλίππου Β΄. Βλέποντας όλα αυτά τα εκθέματα εντυπωσιαστήκαμε από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και αισθανθήκαμε πραγματικά υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες.Ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και διδακτική επίσκεψη και ανυπομονούμε για την επόμενη.

Σχολιάστε

Top