Τι είναι ο Άι Βασίλης;

γράφει η Μαντζιουκοπούλου Θεοδώρα, μαθήτρια της Γ” τάξης

     Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις ωραιότερες γιορτές του χρόνου. Είναι μία γιορτή που μοιράζει απλόχερα αγάπη και χαμόγελα στους ανθρώπους, κυρίως στα παιδιά. Τις Άγιες αυτές μέρες τις έχουμε συνδέσει με τον Άι Βασίλη. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε και πιστεύουμε από την μικρή μας ηλικία, ο Άι Βασίλης με τα κόκκινα ρούχα του, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μοιράζει δώρα στα παιδιά αφήνοντας τα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Άλλοι, βέβαια, θεωρούν μύθο  τον Άι Βασίλη, καθώς ξέρουν ότι τα Χριστούγεννα μετατρέπονται οι γονείς σε αυτόν τον Άγιο και αφήνουν δώρα κάτω από το δέντρο, κρυφά από τα παιδιά τους.

   Η ουσία, όμως, δεν είναι αυτή. Μερικοί από εμάς κάνουν διάφορες σκέψεις για τον Άι Βασίλη, όμως ποτέ δεν βρίσκουν λέξεις για να εκφράσουν τις σκέψεις αυτές. Αν κοιτάξουμε «βαθύτερα», θα δούμε πως η έννοια του Άι Βασίλη, διαφέρει από ηλικία σε ηλικία. Πολλές φορές, συζητώντας με συνομήλικους μου, καθώς και μεγαλύτερους, συνειδητοποιώ πως δεν μπορούν να εκφράσουν την άποψη τους για το τι είναι πραγματικά ο Άι Βασίλης. Όταν, λοιπόν, μου έρχονται στο μυαλό αυτές οι συζητήσεις, κατανοώ αυτό που εννοούν για τον Άι Βασίλη, μα δεν μπορούν να βρουν λέξεις. Ο Άι Βασίλης, δεν είναι ένας χοντρός κύριος με κόκκινη στολή που μπαίνει από τις καμινάδες των σπιτιών μας και αφήνει δώρα στα παιδιά. Ο Άι Βασίλης είναι το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα που μοιράζει αγάπη και ευτυχία στους ανθρώπους αυτές τις μέρες. Είναι μια κίνηση αγάπης, ένα δώρο από καρδιάς, οι στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ένας φίλος που προσφέρεται να βοηθήσει για κάτι.

   Συμπερασματικά, είναι όλες αυτές οι στιγμές αγάπης και ευτυχίας, αυτές τις ημέρες τις οποίες  περνάμε όμορφα, δίπλα από το στολισμένο δέντρο του σπιτιού μας. Ουσιαστικά αυτό είναι και το σημαντικότερο. Τα Χριστούγεννα έχουν οριστεί ως μέρες αγάπης και οφείλουμε να τις περνάμε όσο καλύτερα μπορούμε, καθώς και να κάνουμε ευτυχισμένους τους ανθρώπους που αγαπάμε, βασιζόμενοι στο Άι Βασίλη βέβαια, ο οποίος κρύβεται μέσα μας και κάθε Χριστούγεννα εκδηλώνει την αγάπη προς τους ανθρώπους, με τον πιο γλυκό τρόπο.

Σχολιάστε

Top