Dark Web- Kατα πόσο ξέρουμε τί είναι.

Το Dark web, έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο γνωστό. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι χρησιμοποιείται μονάχα για κακούς σκοπούς, και ότι είναι δύσκολο να αποκτηθεί πρόσβαση σε αυτό. Παρ” όλα αυτά, το Dark web μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα, και ίσως για καλούς σκοπούς, αν και κυρίως χρησιμοποιείται με παράνομες βλέψεις.

Τελικά, τί είναι το Dark web;
Το Dark web πρωτοεμφανίστηκε εν έτει 2000, με την κυκλοφορία του Freenet. Ο δημιουργός του, με το όνομα Ian Clarke, σκόπευε στη δημιουργία ενός νέου τρόπου ανώνυμης επικοινωνίας και διαμοιρασμού αρχείων. Τελικά όμως η ιδέα του αυτή, αποτέλεσε την βάση για το μετέπειτα δημιουργημένο το 2008 » Tor Project».

Οι χρήστες του έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν οτιδήποτε εντελώς ανώνυμα, ένα χαρακτηριστικό το οποίο εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι με αποτέλεσμα τη δημιουργία παράνομων ιστοσελίδων, και κατ” επέκταση του Dark Web.

Σήμερα το Dark web έχει κυρίως παράνομες ιστοσελίδες, και λόγω αυτού οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι παράνομη η σύνδεση σε αυτό. Στην πραγματικότητα, αν δεν κάνεις κάτι παράνομο, δεν είσαι παράνομος, και το Dark web μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλούς σκοπούς, ακριβώς όπως ένας κανονικός Browser. Το Dark web είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα. Θα το παρομοιάζαμε με την φωτιά: Μπορεί να γίνει φίλος σου, μπορεί όμως και ο χειρότερος εχθρός σου.

Αρθρογράφος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης