Οι 10 πιο περίεργοι νόμοι του κόσμου

Bild von Mona Tootoonchinia auf Pixabay

Οι νόμοι είναι το βασικότερο στοιχείο για την ομαλή λειτουργία μίας χώρας. Παρ” όλα αυτά, υπάρχουν πολλοί περίεργοι και παράλογοι νόμοι. Δείτε ποιοι είναι οι 7 πιο περίεργοι νόμοι στο κόσμο. Ανάμεσα τους και ένας ελληνικός που όμως ίσως να είναι ο πιο λογικός από τους υπόλοιπους.

Θέλεις να δώσεις τέλος στην ζωή σου πηδώντας από έναν ουρανοξύστη; Μην το κάνεις στην Νέα Υόρκη! Φαντάζεσαι να νομίζεις πως όλα τελείωσαν και ξαφνικά να δεις από κάτω σου αστυνομικούς οι οποίοι όχι μόνο προσπαθούν να σε αποτρέψουν από το να αυτοκτονήσεις αλλά και ναι σε συλλάβουν. Αυτό συμβαίνει διότι το να ανέβεις σε ένα μεγάλο κτίριο με σκοπό να αυτοκτονήσεις είναι παράνομο!

Ένας άνδρας πρέπει πάντα να θυμάται την επέτειο του γάμου του, να παίρνει δώρο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και πάνω από όλα να μην ξεχάσει ποτέ τα γενέθλια της συζύγου του. Για αυτό και στη Σαμόα είναι παράνομο να ξεχάσει κάποιος άνδρας τα γενέθλια της συζύγου του.

Αν με κάποιον τρόπο βρεθείς στη φυλακή, το πρώτο πράγμα που μπορείς να σκεφτείς είναι η απόδραση. Φυσικά η σκέψη ότι αν σε πιάσουν σε περιμένει ακόμα μεγαλύτερη ποινή σου σταματάει οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Όχι όμως στη Δανία. Αν σε πιάσουν κατά τη διάρκεια της απόπειρας σου να αποδράσεις, τότε απλά συνεχίζεις την ποινή σου σαν να μην έγινε τίποτα.

Γαργαλάς για να κάνεις κάποιον να γελάσει. Μην το προσπαθήσεις όμως στην Βιρτζίνια των Η.Π.Α όπου είναι παράνομο να γαργαλάς μια γυναίκα.

Πεθαίνεις και όλα σβήνουν, κανείς δε μπορεί να σου κάνει τίποτα. Νομίζεις! Στο χωριό Falciano del Massico της Ιταλίας είναι παράνομο να πεθάνεις!

Ίσως κάποια φορά στη ζωή σου θα θελήσεις να αγοράσεις ένα κατοικίδιο. Αν όμως αγοράσεις ένα κουνέλι, καλό θα ήταν να μην το φωτογραφήσεις, αν ζεις στο Ουαϊόμινγκ των Η.Π.Α. διότι, με βάση τον νόμο, αυτό είναι παράνομο!

Φυσικά δεν γίνεται και εμείς να μέναμε εκτός των περίεργων νόμων. Συγκεκριμένα απαγορεύεται στις κυρίες να φορούν τακούνια και να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς μας χώρους, καθώς όπως φαίνεται προκαλούν ζημιές στα μαρμάρινα δάπεδα.

Πηγή:Οι 10 πιο περίεργοι νόμοι του κόσμου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης