Ο εφηβικός έρωτας από την πλευρά των κοριτσιών.

Η εφηβεία είναι μια περίοδος στη ζωή του παιδιού κατά την οποία επέρχονται πολλές αλλαγές, αφού περνά το άτομο από την παιδική στην ενήλικη φάση. Συνήθως σε αυτή τη χρονική στιγμή, όπου ο έφηβος γνωρίζει το σώμα του και κατακλύζεται από σεξουαλικές ορμές, μπορεί να έχει και ολοκληρωμένες ή όχι ερωτικές επαφές.

Ο ερωτευμένος έφηβος ενθουσιάζεται και παθιάζεται. Νιώθει μια τεράστια ψυχική ευφορία και αναζητά όλο και περισσότερο χρόνο μαζί με τον/τη σύντροφό του/της.

Η φάση αυτή είναι εξαιρετικά ουσιαστική για τον ίδιο που τη βιώνει ενώ και οι γονείς θα πρέπει να το χειριστούν πολύ προσεκτικά.
Ο εφηβικός έρωτας είναι απόλυτα όμορφος, αθώος, γεμάτος πρωτόγνωρα συναισθήματα, αλλά και ανασφάλειες  και φόβους.
Το ωραίο φύλο μπορεί να γεμίσει το αντρικό μυαλό με ερωτηματικά και «ίσως»! «Ναι» και οι γυναίκες έχουν στάνταρ κινήσεις, που αποδεικνύουν την έλξη προς έναν άντρα, όμως, δεν είναι τόσο έντονες και εμφανείς. Ίσως είναι η ανασφάλεια που μπλέκεται στη μέση ή η πεποίθηση πολλών γυναικών ότι ο άντρας πρέπει να είναι ο «κυνηγός».

periodiko1
Αν είσαι κορίτσι,φυσικά και γνωρίζεις όλα τα παρακάτω,αφού και εσύ οι ίδια συμμετέχεις σε αυτά.
Αν όμως είσαι αγόρι,και θέλεις να καταλάβεις αν ένα κορίτσι σε βλέπει παραπάνω από φίλο, τα παρακάτω σημάδια, ακόμα και αν είναι «κρυφά» μπορούν να σας πείσουν ότι έχετε κερδίσει το μυαλό της…

1. Ο,τιδήποτε αστείο κι αν πεις, αυτή  θα γελάσει.
Ναι,ακόμα και αν της πεις το πιο ξενέρωτο αστείο που υπάρχει,εμείς θα γελάσουμε..μας βγαίνει αυθόρμητα.

periodiko6

2.Το βλέμμα μερικές φορές… προδίδει τις σκέψεις!

Είναι αυτό που λέμε: «Υπάρχει κάτι στον αέρα». Άλλα κορίτσια κοιτούν επίμονα κατάματα ένα αγόρι και άλλες γυρνούν το κεφάλι κάθε φορά που την κοιτάτε… όπως και να έχει, αυτός είναι ένας τρόπος για να πει: «Σε θέλω!». Το 90% των γυναικών χρησιμοποιεί σαν «όπλο» το βλέμμα για να την προσεγγίσετε!

periodiko2

3.Όταν η γλώσσα του σώματος «φλερτάρει» διαρκώς

Όταν ένα κορίτσι κάθεται με σταυρωμένα χέρια ή δεν έχει γυρίσει τον κορμό της προς το μέρος σας… τότε ίσως δεν ενδιαφέρεται ερωτικά για εσάς. Αντίθετα, εάν οι ώμοι και τα σταυρωμένα πόδια της κοιτάζουν προς το μέρος σας, τότε όλα είναι υπέρ σας. Θεωρείται αυτονόητο, βέβαια, ότι εάν δαγκώνει τα χείλη της ή τα αγγίζει συχνά, ενώ σας κοιτάει… το πράγμα είναι ξεκάθαρο!

periodiko7

4.Το χαμόγελο δεν κρύβεται και το πρόσωπο της «λάμπει»
Ακόμη και με ένα «γεια», το κορίτσι που ενδιαφέρεται θα σας χαμογελάσει. Πρόκειται για μια ασυναίσθητη κίνηση που συνοδεύεται από τη λάμψη στα μάτια και το «φως» στο πρόσωπο. Εάν δεν χαιρόταν που σας έχει δίπλα της… θα δεχόσασταν ένα άδειο βλέμμα και ούτε ένα μειδίαμα!

periodiko5

5.Οι φίλες της κοιτούν ή χαμογελούν προς το μέρος σας
Εάν δείτε ότι οι περισσότερες φίλες της κοιτούν προς το μέρος σας και χαμογελούν (προς θεού, όχι γελούν!) τότε το κάνουν «εν γνώσει». Από τις πιο νεαρές κοπέλες μέχρι τις πιο έμπειρες γυναίκες… όλες αναφέρουν τα «θέλω» τους στις φίλες τους, μέσα από νεύματα ή χαμόγελα.

periodiko8

6.Ζήλια, η απόδειξη του έρωτα της
Δεν υπάρχει καλύτερο τεστ για τα ερωτικά συναισθήματα… από τη ζήλια! Όταν ζηλεύει ένα κορίτσι, επειδή σας βλέπει να μιλάτε με άλλες ή θυμώνει όταν αγκαλιάζετε μια γνωστή στο δρόμο, να είστε σίγουροι 100% ότι την έχετε κερδίσει.

periodiko12
7.Οι δήθεν τυχαίες συναντήσεις στα στέκια σας
Άμα συναντιέστε πολύ συχνά, τότε ίσως δεν είναι και πολύ τυχαίο! Όταν έχετε κερδίσει μια γυναίκα, αυτή θα σας προσεγγίσει σε μέρη που πηγαίνετε συχνά… και θα το παίξει κιόλας και έκπληκτη μόλις σας δει. Απλά θέλει να βρίσκεται συχνά γύρω σας.

periodiko10

8.Η νευρικότητα, όταν είναι γύρω σας
Μήπως, μπερδεύει τα λόγια της συχνά όταν σας βλέπει; «Ναι» ο έρωτας μερικές φορές είναι αδέξιος και η νευρικότητα είναι εμφανής. Σίγουρα πάντως πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό σημάδι!.

thats not even

9.Το ξαφνικό ενδιαφέρον για τη ζωή σας και οι ερωτήσεις


Οι ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή του, την οικογένειά του ή η κλασσική ερώτηση: «Είσαι μόνος;» δείχνει ενδιαφέρον, ίσως και ερωτικό! Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα την ένοιαζε να μάθει εάν έχετε σχέση

periodiko14!

Υπάρχουν βέβαια και κορίτσια τα οποία θα προσπαθήσουν να μην δείξουν το ενδιαφέρον τους προς το αγόρι,ίσως να χρησημοποιήσουν μερικά από τα παραπάνω αυφθόρμητα (π.χ να μπερδεύουν τα λόγια τους,να ρίχνουν κλεφτές ματιές,το χαμόγελο που θα εμφανιστεί αφού της μιλήσεις).Αυτά τα κορίτσια το πιο πιθανόν να μην πραδεχτούνε ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό πως τους αρέσει έναν συγκεκριμένο αγόρι,αλλά σίγουρα θα παρατηρήσουν πως το συγκεκριμένο αγόρι βρίσκεται συνέχεια στο μυαλό της,θα σκεφτεί ‘’Που να είναι;Λες να έχει σχέση;Πως θα ήταν αν..κτλ’’.Η πιο γνωστή κίνηση μετά από αυτήν την σκέψη στα συγκεκριμένα κορίτσια είναι να κουνήσουν το κεφάλι τους διώχνοντας την σκέψη τους συνεχίζοντας με ένα ‘’Όχι,δεν μου αρέσει’’.Φυσικά οι πιο κοντινές της φίλες μπορεί να το έχουν πάρει χαμπάρι ότι είναι τσιμπημένη με το αγόρι,αλλά εκείνη δεν θα το παραδεχτεί.Οπότε μην απογοητευτείς,ο μόνος τρόπος που θα βγάλεις άκρη με αυτά τα κορίτσια είναι αν αρχίσεις να την πλησιάζεις.Μπορεί αυτή την στιγμή να σε σκέφτεται και ένα κορίτσι που δεν σε κοιτάει καν…………όταν βλέπεις.
Αν έχετε περάσει από αυτά τα στάδια και πλέον είσαι σε σχέση μαζί της είναι μερικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να την κάνεις ακόμα πιο χαρούμενη.

Ορισμένα πράγματα που απαιτούν τα κορίτσια σε μια σχέση είναι τα εξής:
1.Το αγόρι να της δείχνει με τον δικό του τρόπο πως νοιάζεται.
Στο τέλος της ημέρας απλά ψάχνουμε κάποιον που να νοιάζεται για εμάς γενικά.
2.Κάποιον που να έχει και την δικιά του προσωπική ζωή.
Δεν χρειαζόμαστε να είστε μαζί μας κάθε λεπτό της ζωής μας. Δεν είναι ανάγκη να μας σώζεται σε κάθε κοινότυπο της ύπαρξής μας,αλλά όχι και να μην μπλέκεστε καθόλου,όρια.
3.Κάποιον που να ακούει.
Ορίστε ένα hot tip για όλους.Συνήθως τα κορίτσια δεν θέλουν να τους λύσεις τα προβλήματα,παρά μόνο να τα ακούσεις.Θέλουν να σας μιλήσουν για την μέρα τους,για το τι έφαγαν σήμερα και όλα αυτά που κάποιος άλλος δεν θα καθόταν να ακούσει.Τα κορίτσια κυρίως θέλουν κάποιον που να παίρνει σοβαρά τις απόψεις&σκέψεις τους,κάποιον που αλλάζει την συμπεριφορά του καιτην στάση του απέναντι τους όταν καταλαβαίνουν πως κάτι δεν πάει καλά.
4.Κάποιον που να μας αγαπάει γι’αυτό που είμαστε και όχι όταν είμαστε στολισμένες.
Ναι,όλοι θεωρούμε ένα αφύσικο αδύνατο σώμα που έχει πεθάνει της πείνας,μαυρισμένο,φτιαγμένο και να έχει αναπαραχθεί για να μοιάσει με κάποια τρελή κοινωνική ιδεώδες. Αν και αυτό είναι διασκεδαστικό , και μερικές φορές μάλιστα κάνει για τη δική μας προσωπική απόλαυση , στο τέλος της ημέρας αυτό που είναι καλύτερο είναι κάποιος που ( ναι , το παλιό κλισέ ) σε κοιτάζει και σκέφτεται είστε πιο όμορφη με αθλητικά ρούχα και χωρίς make-up.
5.Κάποιος που επιδεικνύει ενδιαφέρον , ευγένεια , προθυμία .
Το κακό αγόρι / κορίτσι ό,τι και αν είναι αρχίζει να παλιώνει….γρήγορα.Κανείς δεν θέλει να περάσει τις καλύτερες ημέρες του με κάποιον που είναι απεμπλοκής και σε μεγάλο βαθμό αδιάφορος. Θέλουμε κάποιον που νοιάζεται όσο εμείς,που μας σέβεται όσο τον σεβόμαστε εμείς και και κάποιος που είναι πρόθυμος να μιλήσει για το τι σημαίνουν αυτά τα πράγματα και μπορούν να συμβιβαστούν στις ανάγκες του άλλου.

6.Κάποιον που ακόμα και να τελείωνε η ρομαντική μας σχέση να μπορούμε να μείνουμε φίλοι.

Αποκάλεσε το χημεία ή ο,τιδήποτε άλλο, αλλά στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να είστε με κάποιον με τον οποίο έχετε μια ελαφρώς ανεξήγητα αλλά και αναμφισβήτητη έλξη προς την κατεύθυνση. Κάποιος που ανάβει μια μικρή φωτιά στην καρδιά και στη βουβωνική χώρα σας και σας κάνει να θέλετε να δοκιμάσετε έστω και αν αισθάνεστε σαν η προσπάθεια θα μπορούσε να είναι τελικά μάταιη . Κάποιος που είναι ο καλύτερος φίλος σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και ο εραστής σας τη νύχτα . Κάποιος που μπορείτε να μιλήσετε , κάποιος που , στο τέλος της ημέρας , αν αφαιρεθεί το ρομαντισμό , τότε θα εξακολουθεί να είναι φίλοι .

7.Κάποιον φιλόδοξο.
Κανείς δεν θέλει να είναι σοβαρά με κάποιον που έχει χαθεί , πονεμένο, έξω από το σχολείο / άνεργος και δεν ψάχνει να το αλλάξει αυτό . Φιλοδοξία είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που πρέπει να ταιριάζει σε μια σχέση , αλλιώς είναι μια διαρκής διελκυστίνδα της αναμονής και πιέζοντας το σύντροφό σας για να πάρετε την πράξη τους .

8. Κάποιος που δεν φοβάται να είναι ευαίσθητος και ευάλωτος .

Μας αρέσουν τα πρωινά μηνύματα οι μικρές σημειώσεις και όλα αυτά τα ξενέρωτα μικροπράγματα .Δεν θέλουμε σκληρές καρδιές στο τέλος της ημέρας.

Όμως,στον εφηβικό έρωτα μην περιμένεις το ‘’μαζί για πάντα’’.Εννοείται πως κάποια στιγμή θα λήξει,γιαυτό να το ευχαριστηθείς όσο μπορείς..να περνάτε την κάθε σας ημέρα σαν να είναι η τελευταία.Πολλά κορίτσια αισθάνονται εγκλωβισμένες μέσα στη σχέση τους. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Ορισμένοι από αυτούς είναι: η έλλειψη επικοινωνίας, η μοναξιά μέσα στη σχέση, η καταπίεση, η οικονομική εξάρτηση, η κακομεταχείριση, διάφοροι κοινωνικοί λόγοι, η έλλειψη ενδιαφέροντος, κ.τ.λ.

Αφού κάποιος από τους δύο κάνει το βήμα μου το χωρισμού,να τι κάνει/νιώθει το κορίτσι:

1.Καταρχάς θα του αλλάξουμε το όνομα σε »ηλίθιος,βλάκας,κατεστραμμένος κτλ».Θα λέγεται έτσι από εδώ και πέρα.

2.Ακούμε καταθλιπτικά τραγούδια που έχουν σχέση με χωρισμούς ή που μας τον θυμίζουν ή που μας είχε αφιερώσει. Με άλλα λόγια,βυθιζόμαστε,βοηθάει πολύ στο να ξανακτιστούμε.

3.Θα νιώθει κενή,αφού ξέρει πως πλέον δεν μπορεί να σας πάρει τηλέφωνο να του πει τα νέα της,να βρεθούνε,να δούνε ταινία αγκαλιά,να τον αγκαλιάσει κτλ.Δεν μπορεί να τον αποκαλεί ποια »δικό της».

4.Θα πούμε σε όλους ότι είμαστε μια χαρά,ποτέ δεν ήμασταν καλύτερα!Άσχετα αν πριν δύο λεπτά σφουγγαρίζαμε την λίμνη των δακρύων μας.

5.Βγαίνουμε με την παρέα μας,διασκεδάζουμε,ώστε να ξεχαστούμε.

6.Όσο και να διασκεδάζουμε,το βράδυ είμαστε στο τηλέφωνο με νεύρα και πιθανόν κλαίγοντας,ειδικά αν έχουμε περίοδο.

7.Αφού καταλάβαμε πόσο υπερβολικά ξεσπάσαμε,αποφασίζουμε πως δεν θα ξαναγίνει,άσχετα αν επαναλαμβάνεται κάθε νύχτα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

8.Λέμε ένα οριστικό “Φτάνει’.Τώρα περνάμε καλά,πιθανόν να μας έχει πάρει ήδη το μάτι κάποιος άλλος.

9.Περνάμε καλά,κάνουμε νέα αρχή,καινούργιες ιδέες κτλ.

10.Μαθαίνουμε να ξέχναμε…και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Καλή τύχη με την δικιά σου λοιπόν,αν είσαι αγόρι.

Φαρμάκη Εύα,Παπαϊωάννου Αναστασία,Ντατίδου Μαρία

Σχολιάστε

Top