Χριστούγεννα

Γράφουν οι μαθήτριες της Β΄ τάξης Τσαλουχίδου Βικτώρια, Χατζηδημητρίου Τατιανή, Φαντάκη Φωτεινή

χριστουγεννα

  Τα Χριστούγεννα είναι η Χριστιανική γιορτή της γέννησης του Χριστού. Τα Χριστούγεννα αποτελούν για όλους μας την ομορφότερη γιορτή του χρόνου. Η εικόνα του στολισμένου δέντρου, ο Αϊ-Βασίλης με τα δώρα του, τα εορταστικά εδέσματα που συνοδεύουν  τις οικογενειακές στιγμές και τα κάλαντα  που προκαλούν ιδιαίτερη ανυπομονησία στον καθένα μας.

   Βασικό έθιμο των Χριστουγέννων είναι τα κάλαντα. Τα κάλαντα είναι τραγούδια που τραγουδούν τα παιδιά από πόρτα σε πόρτα με αντάλλαγμα συνήθως χρήματα. Ένα εξίσου σημαντικό έθιμο είναι ο στολισμός του δέντρου. Με αυτό εννοούμε το συνήθως πράσινο δέντρο που αγοράζουμε και στολίζουμε στα σπίτια μας, με διαφόρων χρωμάτων μπάλες και φυσικά στην κορυφή του δέντρου το κίτρινο λαμπερό αστέρι.

   Η χαρά των παιδιών προκαλείται από την ανυπομονησία τους για τα δώρα του Αϊ-Βασίλη. Ο Αϊ-Βασίλης είναι ένας φανταστικός ήρωας που τα Χριστούγεννα μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά. Τέλος, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες είναι τα γνωστά, κλασικά και πολυαγαπημένα γλυκά.

   Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο τα δώρα, τα οικογενειακά τραπέζια, oι συνεστιάσεις και γενικά τα υλικά αγαθά. Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη, είναι τα πνευματικά αγαθά και η ζεστασιά του κόσμου τις μέρες εκείνες.

 

 

3 comments on “Χριστούγεννα

  1. Ο/Η ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΛΑΜΑΡΑ -ΛΥΔΙΑ λέει:

    πολύ ωραίο

  2. Ο/Η Αριδα Χαρά λέει:

    Πολύ ωραίο. Καλά Χριστούγεννα σε όλους

Σχολιάστε

Top