Περιγραφή ενός βιβλίου

Γράφει η μαθήτρια της Β” τάξης Χρυσούλα Μήτσιου

thehobbit

  Το «Χόμπιτ» είναι ένα βιβλίο φαντασίας, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά στις 21 Σεπτεμβρίου το 1937 από τον γνωστό συγγραφέα Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.  Αν και μπορεί να σταθεί ως αυτόνομο μυθιστόρημα, θεωρείται το προοίμιο της τριλογίας βιβλίων «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

  Η υπόθεση είναι ως εξής: Στον φανταστικό κόσμο της Μέσης-Γης, ένα χόμπιτ, ο Μπίλμπο Μπάγκινς,  ξεκινά μια επικίνδυνη περιπέτεια μετά την παρότρυνση του μάγου Γκάνταλφ.  Εκτός από τον τελευταίο, ο Μπίλμπο θα ξεκινήσει την περιπέτεια του μαζί με την παρέα 12 νάνων και του αρχηγού τους και διάδοχο στον θρόνο, τον Θόριν Δρυάσπι. Θα πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι το Μοναχικό Βουνό για να πάρουν πίσω το βασίλειό τους από τον δράκο Νοσφιστή (Σμάουγκ). Θα συναντήσουν διάφορα πλάσματα όπως τρολ, πέτρινους γίγαντες, ορκ, θα φιλοξενηθούν από τα ξωτικά, θα χαθούν στο σκοτεινό δάσος, θα τρυπώσουν σε μια πόλη των ανθρώπων και πολλά άλλα κατορθώματα τα οποία αναφέρονται μέσα στο μυθιστόρημα. Θα καταφέρουν τελικά να φτάσουν στο Μοναχικό Βουνό πριν από το τελευταίο φως της μέρας του Ντούριν και να διεκδικήσουν τον θησαυρό και το βασίλειο τους; Και τι εμπόδια ή μάχες θα χρειαστεί να φέρουν εις πέρας έπειτα από αυτό;

  Πιστεύω ότι το  «Χόμπιτ» είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία φαντασίας. Έχει το στοιχείο του  παραμυθιού πιο πολύ από τον  «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και η ιστορία δεν είναι τόσο «βαριά». Καθώς διάβαζα το βιβλίο έβρισκα τον εαυτό μου να μπαίνει στη θέση των χαρακτήρων και να νιώθει την κούραση ή την ανακούφιση τους. Λένε πως το «Χόμπιτ» γράφτηκε αρχικά από τον συγγραφέα ως παραμύθι για τα παιδιά του και αυτό το καταλαβαίνει κάποιος  εύκολα με όλα τα τραγούδια και τα ποιήματα. Ενώ  διάβαζα τα τραγούδια, που μιλούσαν για τις περιπέτειες των νάνων, ένιωθα σαν να ήμουν εκεί την ώρα που το βασίλειο καιγόταν και οι εικόνες που σχεδίαζα στο μυαλό μου ήταν τρομερές. Η περιγραφή των τοπίων της Μέσης-Γης είναι τόσο γεμάτη με λεπτομέρειες και τόση ζωντάνια που νιώθεις σαν να βρίσκεσαι όντως εκεί. Το ποιητικό του ύφος το κάνει να μοιάζει σαν ένα πραγματικό ηρωικό έπος παρά ένα παραμύθι.

Το «Χόμπιτ», κατά τη γνώμη μου, είναι  ένα υπέροχο βιβλίο και θα το πρότεινα σε μικρούς και μεγάλους.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

3 comments on “Περιγραφή ενός βιβλίου

  1. Ο/Η ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ λέει:

    πολύ καλό άρθρο!!

  2. Ο/Η ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ λέει:

    συναρπαστικό!!

  3. Ο/Η Ματινα Βελούδη λέει:

    Μπράβο Χρυσα μου. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα ότι η πρωτη έκδοση ήταν τοοοσο παλια !!!

Σχολιάστε

Top