Αφιέρωμα στον παλαιό κινηματογράφο της Αλεξάνδρειας

Γράφουν οι μαθήτριες της Β τάξης, Ηλέκτρα Μαλάμογλου και Θεοδώρα Μητσιάνη

 σινεΣτην Αλεξάνδρεια Ημαθίας παλιότερα λειτουργούσε ένας  κινηματογράφος ,που πλέον δεν υπάρχει ,και ονομαζόταν <<ΚΑΤΕΡΙΝΑ>>.

Ο κινηματογράφος πραγματοποίησε τα εγκαίνια στης 30-11-1969. Ένας εργαζόμενος του κινηματογράφου  αναφέρει ότι<< χθες η ώρα 11:30 με 12:45 έγιναν τα εγκαίνια και υπήρχαν  περίπου 2000 άνθρωπο που  παρακολουθούσαν>> . Στην συνέχεια ήταν σημείο συνάντησης για όλους τους κατοίκους της πόλης, αλλά και για τους ανθρώπους από τα γύρω χωριά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις καθημερινές συνήθειες τους.

Μετέπειτα ο κινηματογράφος έκλεισε και σε εκείνο το σημείο δημιουργήθηκε ένα καινούργιο στέκι για τους νέους , αλλά και για τους ενήλικες κατοίκους . Ονομαζόταν Kino club και είχε παιχνίδια, όπως μπιλιάρδο και ποδοσφαιράκι. Τα βράδια γινόταν  κοσμοπλημμύρα, διότι  πήγαιναν όλοι οι νέοι και μετατρεπόταν σε κλαμπ.

Το κτήριο βρισκόταν μέσα σε ένα στενό στο κέντρο της πόλης. Με το που περάσεις –ακόμη και σήμερα –μέσα από το στενό θα δεις μια μεγάλη αυλή που στο κέντρο έχει ένα σχετικά  μεγάλο σιντριβάνι ,το όποιο έκανε και κάνει  αισθητή την παρουσία του . Επίσης, ξεχάσαμε να σας πούμε ότι το κτήριο αυτό έχει κλείσει και δεν χρησιμοποιείται πλέον.

3 comments on “Αφιέρωμα στον παλαιό κινηματογράφο της Αλεξάνδρειας

  1. Ο/Η Ματινα Βελούδη λέει:

    Ωραίες οι πληροφοριες που μας δώσατε. Πάντως χρειάζεται ένας καλός κινηματογράφος στην Αλεξάνδρεια. Ευτυχώς που υπάρχει και η λεσχη!!!

  2. Ο/Η Γρηγοριαδου λέει:

    Πολύ καλό! Αξέχαστα πάρτι!

  3. Ο/Η ΠΟΥΡΤΣΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ λέει:

    πόσες φορές αποκοιμήθηκα στις πολυθρόνες της » Κατερίνας» …,όταν πηγαίναμε οικογενειακώς σινεμά

Σχολιάστε

Top