Επίσκεψη της Γ” Γυμνασίου στη Βουλή των Ελλήνων

Το άρθρο αυτό έχει ως θεματολογία μία από τις σημαντικότερες εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποιούνται. Επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων!

Τα περισσότερα άτομα γνωρίζουν τον χώρο αυτόν εξωτερικά, αλλά δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να θαυμάσουν τον εσωτερικό χώρο του κτιρίου. Ήταν πολύ τιμητικό για εμάς που βρεθήκαμε εκεί. Συγκεκριμένα η Γ” τάξη του Πρότυπου Γυμνασίου Ιλίου, επισκεφθήκαμε το χώρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων.

ΒΟΥΛΗ 2

Πρόκειαι για γενική βιβλιοθήκη με κύριο σκοπό την υποστήριξη του κοινοβουλευτικού έργου. Στηρίζει ειδικά τους βουλευτές και τους επιστημονικούς συνεργάτες τους, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της Βουλής των Ελλήνων, παρέχοντας πληροφόρηση σε θέματα κοινοβουλευτικού ενδιαφέροντος. Αυτό που έκανε εντύπωση σε αρκετά παιδιά αλλά πιστεύω πως θα κάνει και σε εσάς, ήταν το γεγονός ότι φιλοξενεί «έργα» πολλών χρόνων.

Αξιοσημείωτος είναι, επίσης, ο όγκος των έργων που φιλοξενούνται εκεί: Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές έντυπου υλικού: 600.000 τόμους βιβλίων και φυλλαδίων! Επίσης σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς, ότι η βιβλιοθήκη αυτή είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό.

ΒΟΥΛΗ 3

Δεν θαυμάζει κανείς όμως μόνο την βιβλιοθήκη κατά την επίσκεψή του στη Βουλή των Ελλήνων. Κοιτάζοντας γύρω του θαυμάζει την αρχιτεκτονική του ιστορικού αυτού κτιρίου, τις επιβλητικές αίθουσες και τους διαδρόμους, που κάποτε υπήρξαν οι κατοικία του βασιλιά και έπειτα μετατράπηκε σε κτίριο του κοινοβουλίου.

Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη, έλαβε τέλος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού μπορέσαμε σύντομα να επισκεφθούμε το μουσείο Μπενάκη, αλλά και το στολισμένο για τα Χριστούγεννα Σύνταγμα.

ΒΟΥΛΗ 4

Ελεάνα Η.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης