Ένα μαγευτικό ταξίδι στη ζωή της Μαρίας Κάλλας

Εάν θέλεις και εσύ να μάθεις για την επίσκεψη της Α’ Γυμνασίου του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Ιλίου στις 24 Νοέμβρη 2023 στο Μουσείο «Μαρία Κάλλας», ήρθες στη σωστή διεύθυνση.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή…

 

Οι μαθητές και μαθήτριες με πολύ ενθουσιασμό, έφτασαν το πρωί της Παρασκευής στο μουσείο, όπου μπορεί κανείς να ανακαλύψει λεπτομέρειες για τη ζωή, την εκπαίδευση και την καριέρα της επιφανούς τραγουδίστριας, Μαρία Κάλλας! Και αναρωτιέστε τώρα κάποιοι από εσάς: «Μα πόσο σημαντική είναι η Μαρία Κάλλας που έφτιαξαν ολόκληρο μουσείο, αφιερωμένο σε εκείνη;». Ε, πώς δεν είναι! Όπως είπαν στο μουσείο πολλά από τα παιδιά: «Η Μαρία Κάλλας δε συγκρίνεται με πολλούς»!Μαρία Κάλλας 3

Γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου το 1923 στην Νέα Υόρκη. Από την παιδική ηλικία της είχε δείξει το ταλέντο της και την αγάπη της για το τραγούδι και συγκεκριμένα την όπερα. Έγινε κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος στον χώρο της όπερας του 20ού αιώνα και οι ερμηνείες της άλλαξαν τον κόσμο της όπερας για πάντα.

Όλα αυτά μπορέσαμε να τα δούμε, να τα ακούσουμε και να τα ζήσουμε με τη βοήθεια των ξεναγών. Αφού μας μετέφεραν αρχικά κάποιες γενικές πληροφορίες, μας οδήγησαν σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους, ειδικά διαμορφωμένους, όπου πήραμε πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της μεγάλης αοιδού στην Ελλάδα, τη διεθνή της καριέρα, την προσωπικότητά της, αλλά και ανθρώπους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της και τη διαμόρφωση της καριέρας και της προσωπικότητάς της. Όλα αυτά τα ζήσαμε μέσα από κείμενα, τις αφηγήσεις των ξεναγών, βίντεο και σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα…Μαρία Κάλλας 2

Ήταν μια αξέχαστη και συγκλονιστική εμπειρία, που αξίζει κανείς να ζήσει! Συνιστούμε σε όλους, όσοι δεν έχετε επισκεφθεί το μουσείο, να το προγραμματίσετε το δυνατόν συντομότερα!

Μαρία Κάλλας 1

Ειρήνη Κ., Δήμητρα Μ., Στέλλα Μ., Δημήτρης Γ., Άγγελος Β.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης