Tι προσφέρει ο αθλητισμός; Γιατί να αθλούμαστε;

Ο αθλητισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για όλους μας και προσφέρει πολλά πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις!
Αρχικά πρέπει να πούμε πως ο αθλητισμός συμβάλλει άμεσα στην υγεία μας, για αυτό τον λόγο πρέπει να κάνουμε κάτι για να την βοηθήσουμε και να είμαστε πάντα υγιείς. Συγκεκριμένα, βοηθά την τόνωση της καρδιάς μας και μας κάνει να αποκτούμε αντοχές. Επίσης, εφόσον κάποιος ασχολείται με τον αθλητισμό,  θα πρέπει να ακολουθεί και μία υγιεινή διατροφή, δηλαδή τα περισσότερα τρόφιμα που δεν τρώνε τα παιδιά και οι έφηβοι. Τα περισσότερα λαχανικά και φρούτα περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και πολλά άλλα.
Εκτός όμως από την υγεία, ο αθλητισμός προσφέρει χαρά, ελευθερία, ανεμελιά και συμβάλλει στην αύξηση της αποφασιστικότητας. Κάνοντας ένα άθλημα, μπορεί κανείς να περνά τον ελεύθερό του χρόνο ευχάριστα. Αθλούμαστε αντί να σερφάρουμε στο ίντερνετ και να περνάμε την ώρα μας στο κινητό. Ακόμη, είμαστε με φίλους μας, κάνοντας παράλληλα μία δραστηριότητα που φυσικά μας αρέσει.
Τέλος θα θέλαμε να προσθέσουμε πως πολλά παιδιά άνω των 12 ετών σταματάνε να αθλούνται, αφού πιέζονται ασφυκτικά από τα μαθήματα του σχολείου, αλλά και των ξένων γλωσσών. Όλοι οι μαθητές πρέπει να ρυθμίσουν τον χρόνο τους, να μην αγχώνονται για τα μαθήματα και έτσι να βρούνε λίγο χρόνο για τον εαυτό τους, να κάνουν κάτι για να ξεσκάσουν, γιατί η άθληση δεν είναι μία ακόμη μία υποχρέωση στο πρόγραμμά μας.

babesa4                                babesa5

Λαμπρινή Δ. και Αριστέα Κ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης