Ημέρα της πιτζάμας: Ποια η σημασία της για τους μαθητές;

Η ημέρα της πιτζάμας είναι μία πολύ ιδιαίτερη μέρα. Γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 2 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, μαθητές από όλο τον κόσμο πάνε στο σχολείο με τις πιτζάμες τους! Σκοπός της ημέρας είναι οι μαθητές να νιώσουν οικεία, σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους!

Η συγκεκριμένη ημέρα έχει ποικίλα οφέλη. Δημιουργεί, ουσιαστικά, μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα για τους μαθητές, αλλά και για την πλειονότητα των καθηγητών. Είναι μια εναλλακτική προέκταση του όρου «παιδιά».

Έτσι και το δικό μας σχολείο, κάθε έτος, συμμετέχει στον εορτασμό της «ημέρας της πιτζάμας».  Φέτος, όπως κάθε χρόνο, είχαμε μια αρκετά μεγάλη συμμετοχή από μαθητές. Μάλιστα, με σκοπό να κάνουν την εμφάνισή τους πιο χιουμοριστική, πολλοί φόρεσαν παντόφλες, ενώ άλλοι έφεραν τα λούτρινα κουκλάκια τους! Σημαντικό ήταν το γεγονός ότι οι καθηγητές συναίνεσαν στην απόφαση αυτή και γέλασαν μαζί μας!

Γενικά, η ημέρα της πιτζάμας αποτελεί μια πολύ σημαντική μέρα για τους μαθητές. Ξεφεύγουν από την καθημερινότητά τους και αποκτούν δυνάμεις για τις επόμενες ημέρες!

fuzzy-7661669_1280

Ελεάννα Η., Νικολέττα Φρ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης