Φανταστικός κόσμος: 12 απίθανα πλάσματα

Ο φανταστικός κόσμος που εμείς οι άνθρωποι έχουμε επινοήσει υπάρχει από την αρχαιότητα και συμπεριλαμβάνει αρκετά απίθανα πλάσματα. Επέλεξα 12 από αυτά που πιστεύω πως είναι τα πιο ενδιαφέροντα και σας τα παρουσιάζω με αντίστροφη σειρά. Ελπίζω να σας αρέσουν!

12.  Μάγοι/Μάγισσες

wizard

Οι μάγοι και οι μάγισσες παρουσιάζονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η πιο συνηθισμένη εικόνα ενός μάγου είναι ένας ηλικιωμένος και αρκετές φορές σοφός άντρας με άσπρο μούσι, μυτερό καπέλο και ένα μπαστούνι για ραβδί, όπως ο Gandalf από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, για παράδειγμα.

witch

Οι μάγισσες, από την άλλη πλευρά, παρουσιάζονται σαν άσχημες μεσήλικες γυναίκες με μυτερές μύτες και τις περισσότερες φορές, κακές προθέσεις.

Ο φανταστικός κόσμος του Harry Potter, όμως, σπάει όλα τα στερεότυπα, αφού δείχνει πως μάγισσα ή μάγος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, με μόνα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το ραβδί και τα ρούχα του!

11. Ξωτικά

elves

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν ακούμε τη λέξη «ξωτικά» φανταζόμαστε τα μικρά και γλυκά πλασματάκια με μαγικές ιδιότητες που βοηθούν τον Άγιο Βασίλη να φτιάξει τα δώρα. Σε άλλες περιπτώσεις, όμως, τα ξωτικά παρουσιάζονται τελείως διαφορετικά.

Στον Harry Potter, για παράδειγμα, παρουσιάζονται σαν άσχημα πλάσματα με μεγάλα μάτια και αυτιά που βοηθούν τους μάγους στις δουλειές τους. Αλλά η περίπτωση που τα ξωτικά είναι πέρα από κάθε φαντασία, είναι στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όπου είναι ουσιαστικά αθάνατοι άνθρωποι με εξωπραγματική ομορφιά και απίστευτες μαχητικές ικανότητες.

10.  Νεράιδες

fairy

Οι νεράιδες είναι συνήθως θηλυκά πλάσματα που δεν ξεπερνούν το μήκος της παλάμης ενός χεριού. Έχουν φτερά που τους επιτρέπουν να πετούν, μαγικές ιδιότητες και συνήθως, αξιαγάπητες και φιλικές προσωπικότητες!

9. Κράκεν

kraken

Το Κράκεν χαρακτηρίζεται σαν ένα τεράστιο καλαμάρι με ύψος σχεδόν τριπλάσιο από ένα πλοίο! Σύμφωνα με ιστορίες, το Κράκεν ζει στα βάθη της θάλασσας και τρομοκρατεί όλους τους ταξιδιώτες που περνούν από τα μέρη που κατοικεί.

Ακόμα, μερικοί άνθρωποι συνδέουν τις ιστορίες αυτές με τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις σκαφών και επιβατών στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Λέτε το Κράκεν να είναι αληθινό και να στοιχειώνει τα επικίνδυνα νερά των Βερμούδων;

8. Γρύπας

griffin

Ο γρύπας είναι ένα πλάσμα από την αρχαία ελληνική μυθολογία και είναι μια μίξη λιονταριού και αετού. Συγκεκριμένα, το σώμα, η ουρά και τα πίσω πόδια είναι λιονταριού, ενώ το κεφάλι και τα φτερά αετίσια. Είναι, με λίγα λόγια, μια μίξη του βασιλιά των πτηνών και του βασιλιά των ζώων, άρα ένα πολύ ισχυρό και δυνατό πλάσμα!

7.  Banshee

banshee

Μία banshee είναι ένα θηλυκό πνεύμα που ανακοινώνει τον θάνατο ενός μέλους μιας οικογένειας, ουρλιάζοντας ή τσιρίζοντας. Χαρακτηριστικά της είναι τα μακριά μαλλιά της και ο γκρι μανδύας της.

6. Λυκάνθρωποι

werewolf

Είναι σίγουρο πως όλοι σας έχετε ακουστά τους λυκάνθρωπους, όμως είστε βέβαιοι πως ξέρετε ακριβώς τον ρόλο τους; Αν όχι, ήρθε καιρός να μάθετε, μα πρώτα, θα ξεκινήσω από τα βασικά.

Τι είναι λυκάνθρωπος;

Λυκάνθρωπος, λοιπόν, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένας άνθρωπος που δέχτηκε μία δαγκωνιά από έναν άλλο λυκάνθρωπο και από τότε αναγκάζεται κάθε πανσέληνο να μεταμορφώνεται σε ένα άγριο θηρίο, μισός άνθρωπος, μισός λύκος, θέτοντας τη ζωή του και των υπολοίπων σε κίνδυνο.

Αντίθετα με αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι, οι λυκάνθρωποι ΔΕΝ απολαμβάνουν τις μεταμορφώσεις και ΔΕΝ χρησιμοποιούν τον «άγριο» εαυτό τους για να βλάψουν τους άλλους. Αντιθέτως, η μεταμόρφωση σε λυκάνθρωπο είναι αρκετά οδυνηρή και αφήνει σημάδια που μένουν για μια ζωή.

Με λίγα λόγια, οι λυκάνθρωποι είναι κανονικοί άνθρωποι, απλά έχουν ένα μικρό προβληματάκι, άρα θα έπρεπε να έχουν την ίδια αντιμετώπιση από εμάς, ίσως και λίγο καλύτερη, αφού τα σημάδια τους δείχνουν τη γενναιότητα και την αντοχή τους.

5. Δράκοι

dragon

Είναι προφανές πως δεν μπορεί να υπάρχει λίστα φανταστικών πλασμάτων χωρίς τους δράκους! Οι δράκοι είναι τεράστια φτερωτά θηρία με εκπληκτικές ικανότητες και μπορούν να είναι ή φίλοι του ανθρώπου ή εχθροί του.

Όμως αυτό που έχουν όλοι οι δράκοι κοινό είναι η αυτονομία τους και το γεγονός πως δεν εμπιστεύονται εύκολα τους ανθρώπους. Επίσης, οι δράκοι χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Υπάρχουν, για παράδειγμα, δράκοι του νερού, της φωτιάς, του αέρα, κλπ.

4.  Γοργόνες

mermaid

Όπως και οι δράκοι, έτσι και οι γοργόνες είναι πολύ προφανής επιλογή. Οι γοργόνες είναι πλάσματα που ζουν στον ωκεανό και έχουν τη μορφή ανθρώπου με ουρά ψαριού. Στα παραμύθια, περιγράφονται σαν πανέμορφες γυναίκες με λέπια των οποίων το τραγούδι παρασέρνει τους ψαράδες σε υδάτινους τάφους (σειρήνες).

Στην πιο μοντέρνα τέχνη, όμως, μπορεί να υπάρχουν και γοργονοαγόρια ή ακόμα και γοαργονάνθρωποι, δηλαδή άνθρωποι που μεταμορφώνονται σε γοργόνους όταν μπαίνουν στο νερό.

3. Βασιλίσκος

basilisk

Ο Βασιλίσκος χαρακτηρίζεται ως ο «Βασιλιάς των ερπετών», μια και το ίδιο το όνομα »Βασιλίσκος» προέρχεται από το λατινικό «regulus» που σημαίνει «μικρός βασιλιάς».

Αυτό το πλάσμα είναι ένα τεράστιο φίδι που μπορεί να φτάσει και τα 12 μέτρα. Σύμφωνα με ιστορίες, ο βασιλίσκος έχει θανατηφόρο δηλητήριο στα δόντια του, όμως η πιο εντυπωσιακή ικανότητά του είναι το ότι μπορεί να σκοτώσει με ένα μόνο βλέμμα!

2. Na’vi

na'vi

Πολλοί από εσάς πιθανότατα αναρωτιέστε τι είναι οι Na’vi. Οι Na’vi, λοιπόν, είναι τα βασικά πλάσματα από τον κόσμο του Avatar. Συγκεκριμένα, κατοικούν στην Pandora και ζουν σε φυλές κοντά στη φύση.

Οι Na’vi είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους και με το περιβάλλον τους. Δεν είναι από τη φύση τους εχθρικοί, εξαιτίας των ανθρώπων, όμως, γίνονται.

Αυτά τα υπέροχα πλάσματα ξέρουν πώς να δαμάζουν τα ζώα του πλανήτη τους και μπορούν να νιώσουν πώς νιώθει η φύση. Βασική τους θεότητα τους είναι η Έιβα, η οποία τους παρέχει θεραπεία και συμβουλές.

1. Hobbits

hobbits

Τελευταία και πιθανότατα καλύτερα είναι τα απίστευτα δημιουργήματα του J.R.R. Tolkien, τα Hobbit.

Τα Hobbit κατοικούν στο βορειοδυτικό τμήμα της Μέσης – Γης (Middle – Earth) και συγκεκριμένα, στο Shire. Είναι μικροσκοπικά πλάσματα που έχουν ύψος περίπου 1 μέτρο και ζουν τον διπλάσιο χρόνο από τους ανθρώπους. Οι πατούσες τους είναι σκληρές και τριχωτές, οπότε τα παπούτσια είναι περιττά.

Ακόμα, τα Hobbit είναι ειρηνικά πλάσματα που δεν μπλέκονται σε μάχες ή περιπέτειες (συνήθως). Περνούν τη μέρα τους γλεντώντας, πίνοντας μπύρες, καπνίζοντας και τρώγοντας.

Μια που ανέφερα το φαγητό, αξίζει να σημειωθεί πως τα γεύματα ενός Hobbit είναι πολυτελή και είναι τα εξής: πρωινό, δεύτερο πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και 2 βραδινά (breakfast, second breakfast, elevenses, luncheon, afternoon tea, dinner, supper).

Κατά τη γνώμη μου, τα Hobbit είναι πολύ αξιοθαύμαστα πλάσματα και αξίζουν όλου του κόσμου τον σεβασμό και την αγάπη!

Πηγές 

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Banshee
  • https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%81%CF%8D%CF%80%CE%B1%CF%82

Πηγές φωτογραφιών

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Na%27vi_River_Journey
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Elves_in_fiction
  • https://www.behance.net/
  • https://www.ancient-origins.net/
  • https://www.redbubble.com/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA04arBhAkEiwAuNOsIjlfKhDnOyVgLU4c4C3p8WnaSD1BxQYKiqwsQkYWJMjvfrrLBCPp6BoC9ZEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
  • https://www.theonering.net/
  • https://stock.adobe.com/gr_en?gclid=CjwKCAiA04arBhAkEiwAuNOsIhnnnBlwEePsDU6OgiEScknzATF7ljQ4XeNJz3WCjybdlUH2Lfxm_xoCZZ8QAvD_BwE&ef_id=CjwKCAiA04arBhAkEiwAuNOsIhnnnBlwEePsDU6OgiEScknzATF7ljQ4XeNJz3WCjybdlUH2Lfxm_xoCZZ8QAvD_BwE:G:s&s_kwcid=AL!3085!3!646581841389!e!!g!!adobe%20stock!276935046!17684724366&as_channel=sem&as_campclass=brand&as_campaign=EE%7CCPRO%7CStock%7CPURCH%7CAs_Brand_Exact%7CGG%7C%7C&as_source=google&mv=search&mv2=paidsearch&as_camptype=acquisition&sdid=XPCNHD48&as_audience=core&gad_source=1
  • https://deviantart.com/

Στέλλα Μ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης