ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ YOUTUBER

youtube

»Καλησπέρα παιδιά ,Lomenzo εδώ» είναι το καλωσόρισμα μου σε κάθε βίντεο που ανεβάζω στο Youtube.

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε το Youtube, το οποίο τα τελευταία χρόνια άρχισε να εξελίσσεται ραγδαία στην Ελλάδα με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι ηλικίας από 12 ως και 40 ετών να έχουν δικό τους κανάλι.Στο παρακάτω άρθρο θα σας διηγηθώ ως Lomenzo τις σκέψεις μου και την εμπειρία μου στο χώρο του Youtube.

Το γεγονός ότι είμαι μαθητής συγκρούεται με τις υποχρεώσεις του youtuber με αποτέλεσμα να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στο κανάλι μου τα Σαββατοκύριακα, οπότε ο χρόνος μου αρκεί και δεν αισθάνομαι πίεση. Iδιαίτερα σημαντικό για το κανάλι είναι το υλικό, δηλαδή πρέπει να σκεφτώ κάτι το οποίο θα ενδιέφερε το κοινό να το παρακολουθήσει.Το υλικό μπορεί να προσφέρει στο κοινό κάποια πληροφορία ή απλά ψυχαγωγία, το λεγόμενο ποιοτικό »υλικό». Φυσικά η όλη διαδικασία δημιουργίας υλικού είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα.

Το επόμενο βήμα ,που κατά την γνώμη μου είναι το πιο ευχάριστο, είναι η εκτέλεση, στην οποία εγώ εφαρμόζω το υλικό συνοδευόμενο με τους κατάλληλους σχολιασμούς οι οποίοι θα κάνουν το κοινό να αισθανθεί πιο άνετα, δηλαδή με λίγα λόγια, η δημιουργία του βίντεο. Το τελευταίο βήμα είναι η προσθήκη διαφόρων εικονιδίων ή εφέ (μη υποχρεωτικά) σχετικά με το υλικό και στο τέλος το»upload» του βίντεο στο Youtube, όπου θα μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι ελεύθερα.

Εγώ θα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για κάθε αρνητικό σχόλιο το οποίο θα με βοηθήσει να διορθώσω τα λάθη μου και να αποφύγω την επανάληψη τους. Σημαντικοί είναι και οι κανόνες που σου θέτει η ιστοσελίδα οι οποίοι πρέπει να τηρούνται για το καλό του καναλιού και ο σεβασμός των πνευματικών δικαιωμάτων άλλων καναλιών.

Γενικότερα, το Youtube είναι μια ενασχόληση που μου δημιουργεί συναισθήματα ευχαρίστησης  από τη στιγμή που μπορώ να εκφράσω ελεύθερα τη γνώμη μου σε οποιοδήποτε θέμα.

Μιλτιάδης Καζαντζίδης

Top