Γέλιο…..πηγή ζωής

gelioo

‘’Η πιο χαμένη μέρα, είναι αυτή που δεν έχουμε γελάσει.’’

Τσάρλι Τσάπλιν

 

Το γέλιο βγαίνει  αυθόρμητα από μέσα μας, εκφράζει    συναισθήματα, μεταβιβάζει την πληροφορία της ευχαρίστησης, της χαράς και όλης της συναισθηματικής κατάστασης εκείνου που το βιώνει στους ανθρώπους που πιθανόν τον περιβάλλουν.

Ξεκινώντας από ένα μικρό χαμόγελο και φτάνοντας έως το ξεκαρδιστικό γέλιο, είναι ένα κομμάτι του συναισθηματικού μας κόσμου που μας χαρακτηρίζει. Στις μέρες μας, στις δύσκολες εποχές που ζούμε το γέλιο βοηθάει στη διαφυγή από το καθημερινό αδιέξοδο της ζωής και επιπλέον συμβάλλει άμεσα στην προσωπική ευχαρίστηση του ανθρώπου. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης φαίνεται να έχουν εισχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στις ζωές των πολιτών, με αποτέλεσμα να είναι πια επιτακτικό το γέλιο στην καθημερινή ζωή.

Η αφήγηση ανεκδότων, ψεύτικων ιστοριών και εξωπραγματικών γεγονότων κάνει τους  ανθρώπους να γελάνε. Επομένως, το γέλιο επιδρά θετικά στο άτομο και την κοινωνία, καθώς το απαλλάσσει από προβλήματα που προκύπτουν στη ζωή του είτε από στενοχώριες και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη σωματική υγεία και πρωταρχικό κριτήριο ψυχικής υγείας και ισορροπίας.

Θανάσης Μπούκλας

Top