4 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ… ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ SMARTPHONE

 

 2424193

Όλοι στις μέρες μας χρειαζόμαστε ένα κινητό για να μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η οθόνη αφής και ενσωματώθηκε με τα υπόλοιπα μέρη του κινητού, δημιούργησαν ένα υπέροχο αποτέλεσμα που συνεχώς εξελίσσεται. Αυτό ονομάζεται έξυπνο κινητό, δηλαδή smartphone και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση στην αγορά. Έτσι παρακάτω υπάρχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε πριν επιλέξουμε ένα  έξυπνο κινητό.

1) Αποθηκευτικός χώρος

Συνήθως οι περισσότεροι επιλέγουμε το smartphone από το χρώμα και από τη μάρκα του. Αυτό είναι λάθος! Πρέπει να έχουμε υπ’όψιν τον αποθηκευτικό χώρο γιατί μετά θα γκρινιάζουμε γιατί δεν χωράει αλλά παιχνίδια, φωτογραφίες κ.λπ. Ο ιδανικός χώρος πρέπει να κυμαίνεται από 8GB έως 16GB

Screenshot_2016-05-21-23-01-49

2Κάμερα

 Το έξυπνο κινητό, οι χρήστες το αγοράζουν γιατί έχει πολύ καλής ευκρίνειας κάμερα. Επίσης δίνει τη δυνατότητα και μπροστινής λήψης λεγόμενη ‘selfie’. Αν θέλουμε να έχουμε ωραίες φωτογραφίες επιλέγουμε κάμερες με 5MP,8MP,13MP και 16MP που είναι οι δημοφιλέστερες!!

smartphone-cameras-main

 

 3) Μπαταρία

Όλοι θέλουμε η εμπειρία μας να διαρκεί πολύ για αυτό επιλέγουμε μια καλή μπαταρία. Για να μπορέσει το smartphone να λειτουργήσει αρκετά προσέχουμε η μπαταρία μας να είναι πάνω από 2.500mah.

1_49_16

 

4) Οθόνη

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος το έξυπνο κινητό για παιχνίδι πρέπει να πάρει ένα, γύρω στα 5 με 5.5 ιντσών. Για άλλες χρήσεις επιλέγουμε το μέγεθος το οποίο είναι ιδανικό για εμάς και μας βολεύει από 4 ιντσών.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Tέλος, θα πρέπει να μπορούμε να διαχειριζόμαστε το χρόνο μας γιατί πολλές φορές οι άνθρωποι ¨κολλάνε¨ με αυτά τα κινητά και δεν έχουν αίσθηση του χρόνου που αφιερώνουν στις ποικίλες και ελκυστικές εφαρμογές τους. Κυρίως οι έφηβοι δεν μπορούν να τα αποχωριστούν με αποτέλεσμα να παραμελούν την μελέτη τους.Επιπλέον, καθώς και τα μικρά παιδιά μαθαίνουν να τα χρησιμοποιούν  αλλά δε διαθέτουν την απαιτούμενη κρίση , μπορεί να καταντήσουν εξαρτήματα αυτού του μηχανήματος. Έτσι οι γονείς πρέπει να βάζουν περιορισμούς και να τηρούν το αρχαίο ρητό « μέτρον άριστον».

 

Κίμωνας Νυμφόπουλος

Top