Μια περιπλάνηση στη Βρέμη!

Μια περιπλάνηση στη Βρέμη!

bremen

 

Τώρα που ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, όλοι ονειρευόμαστε κάτασπρα, χιονισμένα τοπία και μια μεγάλη κούπα ζεστής σοκολάτας δίπλα στη θαλπωρή ενός τζακιού. Η Βρέμη, μια πόλη στη βόρεια Γερμανία, είναι ένα υπέροχο μέρος, που θα ικανοποιήσει όλες μας τις επιθυμίες!

 

Η Βρέμη είναι χτισμένη κατά μήκος του ποταμού Βέζερ (Weser) και βρίσκεται σχεδόν στην άκρη της Γερμανίας, αρκετά κοντά στο Αμβούργο. Είναι από τα λίγα μέρη του κόσμου που συνδυάζουν τόσο μοναδικά την παλιά με τη σύγχρονη εποχή!

 

Το πιο διάσημο αξιοθέατο της πόλης είναι αναμφισβήτητα το άγαλμα των ‘μουσικών της Βρέμης’, στα γερμανικά ‘Die Bremer Stadtmusikanten’. Είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο κλασσικό παραμύθι των αδερφών Γκριμ. Αναπαριστά τέσσερα ζώα, ένα γάιδαρο, ένα σκύλο, μια γάτα και έναν κόκορα, τα οποία στέκονται το ένα πάνω στο άλλο και ‘τραγουδάνε’. Πολλοί πιστεύουν ότι ένα άγγιγμα στα πόδια του γαιδάρου θα σου δώσει τη δυνατότητα να κάνεις μια ευχή και πως αν αυτή πραγματοποιηθεί, θα ξαναγυρίσεις στη Βρέμη…

musicians

Ένα επίσης φημισμένο αξιοθέατο είναι το άγαλμα του Ρόλαντ (Roland), το οποίο κατασκευάστηκε το 1404 και η επιβλητική μορφή του στολίζει την κεντρική πλατεία της πόλης!

 

 roland

 

Λίγα μόνο βήματα μακριά από τα μεγάλα μαγαζιά και εμπορικά κέντρα του κέντρου, βρίσκεται η συνοικία Schnoor (η γερμανική λέξη για το σχοινί). Απαρτίζεται από μικρά  ξύλινα σπιτάκια του 15ου αιώνα, τα οποία μοιάζουν σαν να έχουν βγει από τις σελίδες των παραμυθιών. Παρόλο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την μεγάλη τουριστική πόλη, η αίσθηση ότι έχεις ταξιδέψει πίσω στο χρόνο είναι πολύ έντονη!

 

 schnor

Ποιος μπορεί να αρνηθεί μια ήρεμη βόλτα δίπλα στο ποτάμι; Εκτός από την παραδοσιακή διαδρομή με τη βάρκα, η οποία είναι διαθέσιμη καθημερινά, η μαγεία δεν χάνεται ούτε το βράδυ! Μόλις πέσει το σκοτάδι, ανάβουν χιλιάδες φώτα γύρω από τον ποταμό Βέζερ και η θέα είναι τόσο μαγευτική που σου κόβει την ανάσα!

 

bremen 2

Μέσα από αυτό το όμορφο αφιέρωμα ταξιδέψατε για λίγο στην υπέροχη και μακρινή αυτή πόλη και σας εύχομαι ολόψυχα να μπορέσετε να τη δείτε και από κοντά κάποια μέρα…

 

Κοσμίδου Δανάη

Top