Respect… Στον Γιάννη Αντετοκούμπο !

 

αντε

Respect… Στον Γιάννη Αντετοκούμπο , έλληνα επαγγελματία καλαθοσφαιριστή με καταγωγή απο την Νιγηρία,ο οποίος διαπρέπει στα γήπεδα της Αμερικής και στο NBA.

O Γιάννης γεννήθηκε στου Ζωγράφου στην Αθήνα από Νιγηριανούς γονείς. Παρά το γεγονός οτι είναι νιγηριανός στην καταγωγή δεν έχει την Νιγηριανή ιθαγένεια…Απέκτησε και επίσημα την ελληνική ιθαγένεια στις 9 Μαίου 2013.

Ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα στην ομάδα του Φιλαθλητικού.Όταν έκλεισε τα 18,υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ισπανικό σύλογο Σαραγόσα.Το 2013 ανέβηκε  στο νούμερο 15 του draft του NBA και υπέγραψε συμβόλαιο με τους Milwaukee Bucks.

Αυτό που κάνει ακόμη μεγαλύτερο τον άθλο που πέτυχε ο Γιάννης είναι το παρελθόν του. Τα αδέρφια του και ο ίδιος μεγάλωσαν με πολλές στερήσεις και πολλές φορές αναγκάστηκε να βγει στους δρόμους και να πουλήσει μικροαντικείμενα σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα. Ο ίδιος έχει εξομολογηθεί οτι μαζί με τον Θανάση τον αδερφό του, πουλούσαν ρολόγια,γυαλιά ηλίου και τσάντες σε παράνομους πάγκους.

Η διαδρομή λοιπόν του Αντετοκούμπο  έρχεται  να μας υπενθυμίσει οτι αξίζει να θέτουμε στόχους και να κάνουμε όνειρα. Είναι σπουδαίο , ειδικά για τα νέα παιδιά να έχουν ως πρότυπο τέτοιες φυσιογνωμίες που ξεπερνάνε όλα τα εμπόδια στην ζωή τους, ακόμη και αν έχουν βιώσει το ρατσισμό και τη φτώχεια απο την πρώτη στιγμή. Γιατί, όπως είπε κάποτε και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, <<Έχω ένα όνειρο, ότι μια μέρα τα 4 μικρά παιδιά μου θα ζήσουν σε μιά χώρα όπου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματος, αλλά από το χαρακτήρα τους>>.

Κωνσταντίνος Σουλούκος

Top