Τι θα γίνει αν η γη πάψει να γυρίζει;

Η Γη περιστρέφεται με ταχύτητα 1.670 χλμ/ώρα. Τι θα συνέβαινε αν η Γη σταματούσε να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και τον Ήλιο; Σύμφωνα με τους ειδικούς ο πλανήτης θα εισερχόταν σε μια κυριολεκτικά εφιαλτική εποχή με μια σειρά από ακραία και καταστροφικά φαινόμενα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για what if earth stopped spinning

 

Το μαγνητικό πεδίο της Γης θα εξαφανιστεί  και ο πλανήτης και η ζωή στην επιφάνεια του θα είναι εκτεθειμένη στη βλαβερή ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για solar radiation

Ο πλανήτης θα αποκτήσει τέλειο σφαιρικό σχήμα γεγονός που θα οδηγήσει τους ωκεανούς να ανακατανείμουν τα νερά τους με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές. Τρομεροί άνεμοι παρόμοιοι με εκείνους που δημιουργούνται μετά από πυρηνικές εκρήξεις θα σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι τόσο μεγάλη που θα ξεκινήσουν αμέσως πυρκαγιές σε όλο τον πλανήτη.

Το σώμα θα εκτοξευτεί με μια απίστευτη ταχύτητα 465 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, αν είστε κοντά στον Ισημερινό. Οι άνθρωποι στα αεροπλάνα μπορεί αρχικά να επιβιώσουν, μόνο για τα πρώτα δευτερόλεπτα, για να σκοτωθούν στη συνέχεια από γιγαντιαίες καταιγίδες που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά το σημείο διακοπής της περιστροφής. Το ήμισυ της Γης θα είναι συνεχώς εκτεθειμένο στον ήλιο με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας που θα σκοτώσει κάθε ζωή στην επιφάνεια. Το άλλο μισό της Γης θα παγώσει. Η ζωή στη Γη δεν θα ανακάμψει από αυτό. Ποτέ.

 

 

Οι επιστήμονες βέβαια τονίζουν ότι έχει μηδενικές πιθανότητες να συμβεί για τα επόμενα 2-3 δις έτη.

 

Πηγές

http://perierga.gr/2014/06/%cf%84%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b3%ce%b7-%cf%80%ce%ac%cf%88%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9/

Θεόδωρος Κούτρας

Top