Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που το φιλοξενεί το Κατάρ έχει συγκεντρώσει τεράστια αρνητική δημοσιότητα, λόγω των θανάτων ξένων εργαζομένων στα έργα υποδομής, δεν παύει να αποτελεί, όμως, ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 είναι με μεγάλη διαφορά το πιο ακριβό Κύπελλο μέχρι στιγμής ξεπερνώντας τα 200 δισ. Ευρώ!

katar_kypello

Αυτή είναι η ιδέα ότι το τουρνουά θα πρέπει να αφήσει πίσω του ένα σημαντικό αποτύπωμα για το κοινωνικό σύνολο της χώρας, ένα αποτύπωμα που να δικαιολογεί την οικονομική σπατάλη για μόλις τέσσερις εβδομάδες ποδοσφαίρου. Αυτό είναι ένας σημαντικός αγώνας για τα περισσότερα Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά στην περίπτωση του Κατάρ υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες. Ένα από τα πιο προφανή ζητήματα είναι τα γήπεδα. Από τα οκτώ γήπεδα, τα επτά έχουν κατασκευαστεί από το μηδέν για το Κατάρ 2022

gip

Για να κατασκευαστούν τα γήπεδα αυτά χρειάστηκαν πολλοί εργάτες. Στο Κατάρ όμως, η συνθήκες διαβίωσης δεν είναι και ειδικές για τον άνθρωπο, διότι, ο καιρός εκεί αναλογείται από 28°C μέχρι 43°C βαθμούς Κελσίου. Η Κυβέρνηση του Κατάρ αποφάσησε να »προσλάβει» πολλούς μετανάστες εργάτες να δουλέψουν κάτω από αυτές τις συνθήκες με μάλιστα θλιβερή πληρωμή κοντεύοντας το 1 δολάριο την ώρα.

erg

Με την κατασκευή των γηπέδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ακολούθησαν πολλοί θάνατοι ανάμεσα στους εργαζομένους, για την ακρίβεια, πάνω από 6.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα που ξεκίνησαν το 2010. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν από την Ινδία. Όπως τονίζεται σε κάποια ρεπορτάζ, οι θάνατοι δεν οφείλονται μόνο σε δυστυχήματα. Για την ακρίβεια, ένα μεγάλο ποσοστό τους αποδίδεται στις κάκιστες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργατών, οι οποίοι «στοιβάζονται» σε κοντέινερ και εργάζονται για πολλές ώρες κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

kyp

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μία από της πιο συναρπαστικές εκδηλώσεις στον κόσμο, καθώς, άνθρωποι από όλο τον πλανήτη μαζεύονται, τραγουδούν και πανηγυρίζουν για τις χώρες τους. Όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους γύρω για τα δικαιώματα τους. Αυτό όμως δεν τηρήθηκε στην διαδικασία προετιμασίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

pl

Πρίφτι Ορέστης Β’3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης