ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Κλασικά Αγγλικά κεκάκια

Από την Αλεξάνδρα Βολάκου, Β Λυκείου

Fruit Scones

με  μαρμελάδα και πηχτή κρέμα

Προετοιμασία: 5 λεπτά               Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά                   Σερβίρει : 8 κεκάκια

Συστατικά

350γ αλεύρι που φουσκώνει μόνη  της                                              175γ γάλα

1 κ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ                                                              1 κάψουλα βανίλια

85γ βούτυρο σε κύβους                                                                        Λίγο λεμόνι

3 κ. σούπας ζάχαρη                                                                                (85γ σταφίδες – προαιρετικό)

Κτυπημένο αυγό για να γυαλίζει την κορυφή                                   ¼ κ. γλυκού αλάτι

 

Μέθοδος

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στης 220C/200C με αέρα/ γκάζι 7. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ με το αλάτι και το μπέϊκιν πάουντερ , και ανακατέψτέ τα.

2. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε  με τα δάκτυλα σας μέχρι να μοιάζει  τρίμμα  ψωμιού. Βάλτε την βανίλια, τις σταφίδες και το ζάχαρη και ανακατέψτε τα.

3. Χρησιμοποιείστε ένα άλλο μπολ/κανάτα και βάλτε το γάλα να ζεσταθεί λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το λεμόνι, και αφήστε το στο πλάι για λίγο.

4. Βάλτε ένα ταψί στο φούρνο. Πάρτε το πρώτο μπολ με τα στεγανά υλικά, φτιάχνετε μια λακκούβα στη μέση, και προσθέστε τα υγρά, ανακατέψτε σχετικά γρήγορα με μαχαίρι. Θα φανεί αρκετό υγρό το μείγμα στην αρχή.

5. Ρίξτε λίγο αλεύρι στο πάγκο και χύστε το μείγμα πάνω. Πετάξτε λίγο ακόμα αλεύρι πάνω στο μείγμα και στα χέρια. Χρησιμοποιώντας τα χέρια, πιέστε το μείγμα σε στρογγυλό σχήμα, περίπου 4 πόντους βάθος. Πάρτε ένα στρογγυλό κουμπάτ και κόψτε τα πρώτα 4 scones. Μαζέψτε το μείγμα ξανά και συνεχίστε να κόψετε τα άλλα scones.

6. Με ένα πινέλο, βάλτε χτυπημένο αυγό επάνω στα scones. Και προσεκτικά βάλτε τα στο ζεστό ταψί. Ψήνετε και 10 λεπτά μέχρι να φουσκώνουν και ροδίσουν.

*Τρώγονται είτε ζεστά, είτε κρύα την ίδια ημέρα.

*Οι Άγγλοι τους αρέσουν να τα τρώνε κρύα, Κομμένα στη μέση, και με μπόλικη μαρμελάδα και πηχτή κρέμα επάνω. Αντί για κρέμα, βούτυρο καλής ποιότητας το κάνει  επίσης πολύ νόστιμο!

 

Picture2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης