ΜΜΕ

Η δίωξη της αλήθειας

Από τον Ματθαίο και Αριστοτέλη Παλαβιτσίνο, Β΄Λυκείου

 

Τα τελευταία χρόνια ακούμε από τα Μ.Μ.Ε για διώξεις εκπροσώπων του τύπου από το καθεστώς Ερντογάν.  Δημοσιογράφοι καταδικάζονται σε φυλάκιση και αναζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και από άλλες χώρες. Βέβαια, το φαινόμενο της φίμωσης του ελεύθερου λόγου δεν είναι τοπικό, αλλά παγκόσμιο. Ακόμα και η  χώρα μας ,στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, το 2022, βρέθηκε στην 108η θέση παγκοσμίως και τελευταία στην Ε.Ε.

Η φίμωση της αλήθειας οφείλεται σε πολιτικά και οικονομικά αίτια. Ο κύριος στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και σε αρκετές περιπτώσεις έχει ως στόχο να φανατίσει και να προκαλέσει εντάσεις. Έτσι, ο κόσμος δεν ασχολείται με τα ουσιαστικά προβλήματα, αλλά χειραγωγείται στην κατεύθυνση που θέλουν αυτοί που κυβερνούν. Τα πολιτικά αίτια συνδέονται  με τα οικονομικά  συμφέροντα, καθώς αυτοί που χρηματοδοτούν τα κανάλια επηρεάζουν  τους δημοσιογράφους που «στρατεύουν» όποιον προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί διαφορετικά γίνεται στόχος και διώκεται.

Όμως εμείς, οι πολίτες περιμένουμε από τους δημοσιογράφους  να υπηρετούν το συλλογικό συμφέρον και να συμπεριφερθούν  σαν ήρωες κάνοντας το καθήκον τους. Οι εκπρόσωποι του τύπου οφείλουν να είναι αντικειμενικοί και να προβάλλουν την αλήθεια με όποιο κόστος.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης