Κιουνεφέ

Κιουνεφέ – Συνταγή

Από την φιλόλογο του σχολείου μας Χριστίνα Αλ Νόφαλ

 

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. φύλλο κανταΐφι
3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο γάλακτος λιωμένο
250 γρ. μυζήθρα γλυκιά ή ανθότυρο λιωμένο

Για το σιρόπι 
2 φλ. ζάχαρη
1½ φλ. νερό
1 ξύλο κανέλα
φλούδα λεμονιού
1/2 λεμόνι (χυμός)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα και το αφρατεύουμε.

Βουτυρώνουμε δύο ταψάκια 20 εκ. το καθένα. Απλώνουμε από μία στρώση κανταΐφι.
Τρίβουμε τη μυζήθρα ή τη λιώνουμε με πιρούνι.
Την ισομοιράζουμε στα δύο ταψάκια. Καλύπτουμε με κανταΐφι και ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ψήνουμε 20΄.
Αναποδογυρίζουμε το κιουνεφέ (όπως την ομελέτα) για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 15΄ επιπλέον.

Στο μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 3΄-4΄ κι όπως βγάζουμε καυτό το κιουνεφέ από το φούρνο το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.

Το σερβίρουμε κόβοντάς το σε τρίγωνα κομμάτια.

Καλή όρεξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης