Κιουνεφέ – Συνταγή
Από την φιλόλογο του σχολείου μας Χριστίνα Αλ Νόφαλ
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. φύλλο κανταΐφι
3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο γάλακτος λιωμένο
250 γρ. μυζήθρα γλυκιά ή ανθότυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
1½ φλ. νερό
1 ξύλο κανέλα
φλούδα λεμονιού
1/2 λεμόνι (χυμός)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα και το αφρατεύουμε.
Βουτυρώνουμε δύο ταψάκια 20 εκ. το καθένα. Απλώνουμε από μία στρώση κανταΐφι.
Τρίβουμε τη μυζήθρα ή τη λιώνουμε με πιρούνι.
Την ισομοιράζουμε στα δύο ταψάκια. Καλύπτουμε με κανταΐφι και ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ψήνουμε 20΄.
Αναποδογυρίζουμε το κιουνεφέ (όπως την ομελέτα) για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 15΄ επιπλέον.
Στο μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 3΄-4΄ κι όπως βγάζουμε καυτό το κιουνεφέ από το φούρνο το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
Το σερβίρουμε κόβοντάς το σε τρίγωνα κομμάτια.
Καλή όρεξη