Γκιουλζεμέδες Μυτιλήνης

Κακαγή Μαρία Γ’ Βρεφονηπιοκόμων Γ’3

Γκιουλζεμέδες Μυτιλήνης

Υλικά:

100 ml ελαιόλαδο

250 ml χλιαρό νερό

1 κιλό  αλεύρι

2 κ.σ. ξύδι

½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση :

250 γρ. ανθότυρο

200 γρ. φέτα

4 αυγά

½ κ. πιπέρι

 

Εκτέλεση :

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ανοίγουμε μια «λακουβίτσα» στη μέση ρίχνουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο, το ξύδι και το νερό, παίρνοντας λίγο-λίγο αλεύρι από το κέντρο προς τις άκρες.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα.

Για τη γέμιση :

Θρυμματίζουμε με τα χέρια το ανθότυρο και τη φέτα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα τυριά και το πιπέρι και τα αναμιγνύουμε καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με μεσαίο πλάστη λεπτά φύλλα, πασπαλίζοντας κάθε τόσο με νισεστέ. Ανοίγουμε το φύλλο, κόβουμε σε τετράγωνα ,βάζουμε από 1 κ.σ γέμιση και μετά κλείνουμε.

Τηγανίζουμε τους γκιουλζεμέδες σε καυτό ελαιόλαδο για 2 λεπτά από τη κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό το φύλλο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης