Εφαρμογή Μεταφράζει το Κλάμα του Μωρού

Εφαρμογή Μεταφράζει το Κλάμα του Μωρού

Τρεις φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου βρήκαν τον τρόπο να καταλαβαίνουν οι γονείς τα μωρά τους με την εφαρμογή icry2talk.

Η Αναστασία Ντράχα, ο Ανδρέας Λουτζίδης και ο Ιάσωνας Χατζηκώστας υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λεοντίου Χατζηλεοντιάδη δημιούργησαν την εφαρμογή icry2talk.

«Είναι μία εφαρμογή η οποία μπορεί και μεταφράζει το κλάμα του μωρού και το αντιστοιχεί με διάφορες ανάγκες του. Το κλάμα κρύβει από πίσω του πολύ πληροφορία που το αυτί του γονέα μπορεί να μην μπορεί να αντιληφθεί, αλλά εμείς εφαρμόζοντας κάποιες προηγμένες τεχνικές επεξεργασίας σήματος, εξάγουμε κάποια χαρακτηριστικά από το κλάμα, τα οποία στη συνέχεια περνάμε σε αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης. Αυτοί κάνουν κατηγοριοποίηση και βρίσκουν μοτίβα σε αυτά τα κλάματα και τα χωρίζουν σε κατηγορίες ανάλογα με τις ανάγκες που αντιστοιχούν σε αυτά», λέει η Αναστασία Ντράχα μεταξύ άλλων.

Οι φοιτητές προκρίθηκαν στα τελικά του διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft και θα ταξιδέψουν στο Σιάτλ με στόχο να εντυπωσιάσουν και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

ΠΗΓΗ: https://gr.euronews.com/i-cry-2-talk-i-elliniki-efarmogi-pou-metafrazei-klama-mwrwn

Top