Ηθικό Δίλημμα

Ηθικό Δίλημμα

Καταρχάς, η κλωνοποίηση ως μέθοδος σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει ξεφύγει από το δρόμο της φύσης του θεού, δηλαδή από τον φυσιολογικό δρόμο, και έχει σπάσει τους νόμους που υπάρχουν απαράλλαχτοι εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, παίρνοντας στα χέρια του τη μεγαλύτερη ίσως δύναμη που υπάρχει : τη δημιουργία ζωής.

Δυστυχώς, το κακό δεν σταματά εκεί καθώς ο άνθρωπος, όντας διαβολικό και ανίερο ον, θα σκεφτεί ευθύς τρόπους να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη νέα αυτή δυνατότητα. Οι κλώνοι αυτοί, είτε ζώων είτε ανθρώπων, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το όφελος λίγων. Στρατιώτες σε καιρό πολέμου, πόρνες, σκλάβοι σε συνθήκες εργασίας ανυπόφορες για φυσιολογικά όντα, υποφερτές όμως από δύσμοιρους εκείνους που το ίδιο το DNA τους θα έχει τροποποιηθεί για ακριβώς αυτό τον σκοπό. Πολλοί θα μπορούσαν να χρησιμεύουν ως πηγή οργάνων, και δεν θα διαφέρουν πολύ από τα ζώα που ζουν τη ζωή τους μόνο και μόνο για να γίνουν τελικά τροφή για τον άνθρωπο.

Και σίγουρα, θα βρεθούν κάποιοι άνθρωποι ενάρετοι, που θα μιλήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα που αυτά τα πλάσματα πρέπει να έχουν. Όμως, το μόνο που θα κερδίσουν θα είναι ένα τρανταχτό γέλιο, και την εξής απάντηση: “Αφού τα πλάσματα αυτά δεν προέρχονται από κανένα έθνος η φυλή, δεν ασπάζονται καμιά θρησκεία, ούτε γονείς έχουν, άρα πώς έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια και δικαιώματα με εμάς, τους «κανονικούς» ανθρώπους;

Γιατί, όταν τα τρομερότερα εγκλήματα θα έχουν ήδη διαπραχθεί, αυτοί οι ανόητοι θα μιλούν ακόμη για ετικέτες.

Μέμας Ηλίας 

Top