Το έργο και η κληρονομιά του Kentaro Miura

Ο Kentaro Miura, διεθνώς αναγνωρισμένος από την καταξιωμένη του σειρά Βerserk* ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς manga** της εποχής μας.

Kentaro Miura.png

Γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου 1966 και ξεκίνησε να ζωγραφίζει πριν το δημοτικό. Όταν ήταν μικρός, έλεγε ότι ήθελε να ζωγραφίζει για να κάνει αλλά άτομα χαρούμενα. Μια μέρα, φίλοι του από το λύκειο του πρότειναν να δημιουργήσει κάτι που θα έκανε τον ίδιο χαρούμενο. Κι έτσι, έφτιαξε το Berserk, μια σειρά σκοτεινής φαντασίας, που μετά από 32 χρόνια (και πωλήσεις άνω των 50 εκατομμυρίων τευχών παγκοσμίως) δεν κατάφερε να έρθει ποτέ σε οριστικό τέλος…

Επεισόδια της σειράς Berserk βασισμένη στα τεύχη του ομότιτλου manga:

https://www.youtube.com/watch?v=URqNUMvMYDU&list=PLbnNsEjL-BaVo5Pwn7X7tR7cb0o3pInV0&ab_channel=4animeTV

Δυστυχώς, ανακοινώθηκε ότι πέθανε στις 6/5/2021, στην ηλικία των 54 χρόνων, από διαχωρισμό αορτής. Θαυμαστές της σειράς αλλά και της manga κοινότητας θρηνούν για τον θάνατο ενός τόσο εξαιρετικού και ιδιαίτερου καλλιτέχνη.

Μπορεί να πέθανε, αλλά το έργο του δεν θα πεθάνει ποτέ. Με την καταπληκτική του εικονογραφική τέχνη και τη μοναδική του ιστορία, ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει σειρές, νέους χαρακτήρες και βιντεοπαιχνίδια, όπως το Final fantasy, το Devil may cry, το Dark souls και πολλά άλλα.

Πριν δυο μέρες, για να αποτίσουν φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στη μνήμη του Κεντάρο Μιούρα, παίκτες του Final fantasy XIV έβαλαν όπλα και πανοπλίες εμπνευσμένα από το Berserk και βγήκαν στους δρόμους του Balmung (τον πιο δημοφιλή server στη βόρεια Αμερική)!

Αιωνία του η μνήμη. R.I.P. 三浦 建太郎, Miura Kentarō (1966-2021)

*Το Berserk (ιαπωνικά: ベルセルク) είναι ιαπωνική σειρά manga σκοτεινής φαντασίας, γραμμένη και εικονογραφημένη από τον Κεντάρο Μιούρα (1966-2021). Έχει επιτύχει συνολικές πωλήσεις άνω των 50 εκατομμυρίων τευχών και θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές μάνγκα για ενήλικες όλων των εποχών. Η σειρά διαδραματίζεται σε μια μεσαιωνική Ευρώπη και επικεντρώνεται στη ζωή ενός ορφανού μισθοφόρου πολεμιστή, του Guts, και στη σχέση του με τον Griffith, τον ηγέτη μιας ομάδας μισθοφόρων με όνομα Η Συντροφιά του Γερακιού. Θέματα όπως η απομόνωση και η συντροφικότητα, αλλά και θεμελιώδη φιλοσοφικά ερωτήματα, όπως το αν η ανθρωπότητα είναι κατά βάση καλή ή κακή (πρόβλημα του κακού) διαποτίζουν την ιστορία, καθώς εξερευνά τόσο το καλύτερο όσο και το χειρότερο της ανθρώπινης φύσεως. Η σειρά έχει γίνει γνωστή για τον λεπτομερέστατο και άρτιο σχεδιασμό της, καθώς και την απεικόνιση βίας και σεξουαλικού περιεχομένου.

**Manga (ιαπωνικά: 漫画‎) ονομάζονται, εκτός της Ιαπωνίας, τα ιαπωνικά κόμικς. Τα manga αναπτύχθηκαν από την ανάμειξη ουκίγιο-ε και δυτικής τεχνοτροπίας ζωγραφικής, φθάνοντας στη σημερινή τους μορφή λίγο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγές:

https://el.wikipedia.org/wiki/Berserk

https://www.cbr.com/berserk-best-manga-ever-reasons-why/

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης