ΤΟΚΙΟ 2021

Οι Ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν μια γνήσια ψυχαγωγία για το κοινό παγκοσμίως και τους παρακολουθούμε κάθε τέσσερα χρόνια με μεγάλο ενδιαφέρον. Δυστυχως, την περασμένη χρονιά η αρμόδια Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή* έλαβε την απόφαση να μη διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εξαιτίας της πανδημίας του covid-19 που πλήττει τον κόσμο εδώ και ενάμιση χρόνο. Ωστόσο, μια ευχάριστη είδηση που έχει ήδη ανακοινωθεί τους τελευταίους μήνες είναι ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο, όπως προβλεπόταν για το 2020, κάτω από διαφορετικές βέβαια συνθήκες για τους αθλητές αλλά και τους θεατές. Μεχρι και πρόσφατα η ιαπωνική πρωτεύουσα μαστιζόταν από την πανδημία κι ως εκ τούτου επικρατεί φόβος. Γι΄αυτόν τον λόγο, έχει ανακοινωθεί ότι δεν θα υπάρχουν θεατές από το εξωτερικό. Ημέρα έναρξης ορίστηκε η 23η Ιουλίου του 2021.

Οι αθλητές, οι οποίοι προετοιμάζονται εδώ και 4 -και πλέον- χρόνια γι΄ αυτούς, είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, χαρίζοντάς μας ανεπανάληπτες συγκινήσεις, που μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ζούμε, μιας και αποτελούν το κορυφαίο διεθνές αθλητικό γεγονός. Φυσικά, αποτελεί βαρύτατο οικονομικό πλήγμα το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν θεατές από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου – ως είθισται. Αναμφίβολα, όμως, προέχει η υγεία. Για να βγούμε νικητές από αυτή την πανδημία, πρέπει να έχουμε αισιοδοξία και υπομονή, και ο αθλητισμός μπορεί σίγουρα να συμβάλει στην ανόρθωση της ψυχολογίας του κόσμου.
Olympic-Games
Η τελευταία μέρα των Αγώνων θα είναι στις 8 Αυγούστου, όταν και θα καμαρώνουμε παγκοσμίως τους αθλητές τόσο για τις σωματικές, όσο και για τις ψυχικές τους δυνάμεις.
Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε και να γνωρίσετε – αν δεν τους ξέρετε ήδη – τους Έλληνες αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας φέτος στο Τόκιο:
Τους ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία και μακάρι ο εθνικός μας ύμνος να ηχήσει αρκετές φορές στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, προσφέροντάς μας την ψυχολογική ανάταση που όλοι έχουμε ανάγκη μετά από ένα χρόνο απώλειας τόσων ανθρώπινων ζωών…
 
olympic_games
(φωτογραφία πάνω) Λευτέρης Πετρούνιας: Χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους το 2016, 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 5 φορές πρωταθλητής Ευρώπης! Από τα πρόσωπα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν εκ μέρους της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής!

*Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ): Δημιουργήθηκε από τον Δημήτριο Βικέλα και τον Πιερ Ντε Κουμπερτέν το 1894, για να αναβιώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονταν κάθε τέσσερα χρόνια στην αρχαία Ελλάδα.

Ο Ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων, σε στίχους Κωστή Παλαμά και σύνθεση Σπύρου Σαμαρά:

 

1 Σχόλιο

  1. Δύσκολη χρονιά ομολογουμένως, Χρήστο, αλλά θα συμφωνήσω ότι μόνο καλό μπορεί να μας κάνει η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος στο Τόκιο. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για όλους τους αθλητές του κόσμου και, φυσικά, πολλές επιτυχίες στην εθνική μας αποστολή!

Υποβολή απάντησης