
Η καραντίνα προκάλεσε πολλά προβλήματα στις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.
Σημαντικές ήταν οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις σε παιδιά και εφήβους την περίοδο της καραντίνας αρχομένης από τις 23 Μαρτίου 2020 έως τις αρχές του Μαΐου 2021, λόγω της επιδημίας του κορωνοιού.
Άγχος, εκνευρισμός και συγκρούσεις μέσα στο σπίτι και έλλειψη ενδιαφερόντων ήταν μερικά από τα φαινόμενα που καταγράφηκαν στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.
Σε πολλά παιδιά έλειπε η δια ζώσης εκπαίδευση, οι φίλοι τους και η συνηθισμένη καθημερινότητα, ενώ άλλα ανέφεραν ότι τα διαδικτυακά μαθήματα δυσκόλευαν την κατάσταση και σίγουρα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το μάθημα μέσα στην τάξη»
Ωστόσο εκτός από τον φόβο που ενδέχεται να υπάρχει για τη δική τους υγεία, τα παιδιά φοβούνται και για τους γονείς και τους παππούδες τους. Παρόλο που γνωρίζουν ότι ακόμη και αν νοσήσουν πιθανότατα δεν θα έχουν σοβαρές συνέπειες, αισθάνονται ότι ενδέχεται να μεταδώσουν τον ιό σε μέλη της οικογένειάς τους.