Αμερικανικό Πιτ Μπουλ Τεριέ

Το Αμερικανικό Πιτ Μπουλ Τεριέ  είναι μια μεσαίου μεγέθους ράτσα σκύλου, του οποίου οι πρόγονοι κατάγονται από τις Βρετανικές νήσους. Σε σύγκριση με το Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ, το Αμερικανικό Πιτ Μπουλ είναι μεγαλύτερο. Ένα αυθεντικό Αμερικανικό Πιτ Μπουλ ζυγίζει από 15 με 27 κιλά. Αν ένα Πιτ Μπουλ ζυγίζει πάνω από 31 κιλά, είναι πολύ πιθανό ότι ο σκύλος έχει αναμιχθεί με μεγαλύτερη φυλή ή έχει ξεφύγει από το πρότυπο του πραγματικού αμερικάνικου τεριέ.

Δώδεκα χώρες στην Ευρώπη, καθώς και η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Εκουαδόρ, η Μαλαισία, η Νέα Ζηλανδία, το Πουέρτο Ρίκο, η Σιγκαπούρη και η Βενεζουέλα έχουν θεσπίσει κάποια μορφή νομοθεσίας ειδικά για σκυλιά τύπου Πιτ Μπουλ, συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανικού Πιτ Μπουλ Τεριέ, αρχίζοντας από απαγορεύσεις και όρους ιδιοκτησίας.

Το Αμερικανικό Πιτ Μπουλ τεριέ είναι γενικά μια φυλή με λίγα προβλήματα υγείας, με ένα προσδόκιμο ζωής από 8 με 15 χρόνια. Είναι ευαίσθητα στον Παρβοϊό όταν είναι κουτάβια, αλλά καθώς και σε αλλεργίες όταν ενηλικιωθούν. Αλλά κοινά προβλήματα στα Πιτ Μπουλ είναι οι κληρονομικοί καταρράκτες και οι δυσπλασίες του ισχίου. Τα βασικά χαρακτηριστικά του Αμερικανικού Πιτ Μπουλ είναι η δύναμη και η εμπιστοσύνη του. Αυτή η φυλή είναι πρόθυμη να ευχαριστήσει τους ανθρώπους και να τους γεμίσει με ενθουσιασμό. Τα Αμερικανικά Πιτ Μπουλ μπορούν να γίνουν εξαιρετικά οικογενειακά σκυλιά, με πολλή αγάπη για τα παιδιά. Τα Αμερικανικά Πιτ Μπουλ είναι επιθετικά με τα σκυλιά και τα άλλα ζώα, η κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία είναι αναγκαία για αυτά τα σκυλιά. Κάποτε σκυλιά ταυρομαχιών και αργότερα κυνομαχιών, ένα αυθεντικό Αμερικάνικο Πιτ Μπουλ δεν πρέπει ποτέ να μείνει χωρίς επίβλεψη με άλλα σκυλιά ή ζώα, συμπεριλαμβανομένων και μεγαλύτερων ζώων, αυτή η φυλή είναι ατρόμητη και μπορεί να τα βάλει με ζώα τόσο μεγάλα όσο ένας ταύρος. Ένα Πιτ Μπουλ τεριέ χωρίς λόγο δεν θα δείξει ποτέ επιθετική συμπεριφορά σε άνθρωπο, για αυτό τον λόγο ο σκύλος αυτός δεν είναι ιδανικός για φύλακας. Επίσης το αμερικανικό τεριέ μπορεί να γίνει άψογο κυνηγόσκυλο λόγω της ταχύτητας, της ευλυγισίας και της αντοχής του στον πόνο.

Το Αμερικανικό Πιτ Μπουλ Τεριέ χρειάζεται έναν ιδιαίτερα ικανό και αφοσιωμένο ιδιοκτήτη. Η φυλή είναι τρομερά ενεργητική και απαιτεί καθημερινή άσκηση καθώς και κοινωνικοποίηση. Μια καθημερινή διαδρομή των πέντε μιλίων είναι καλό ξεκίνημα για το Πιτ Μπουλ. Επιπλέον ασκήσεις τραβήγματος και ασκήσεις δοντιών είναι ιδανικές. Αλλά χρειάζεται προσοχή με τις ασκήσεις αναρρίχησης και άλματος, γιατί μετά ο σκύλος μπορεί να είναι ικανός να αποδράσει από την αυλή του.


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης