Η αγάπη για τα αδέσποτα

Αδέσποτος σημαίνει αυτός που δεν έχει δεσπότη, δηλαδή  ελεύθερος. Η λέξη σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για των χαρακτηρισμό ζώων. Ζώα ναι μεν ελεύθερα, αλλά ταλαιπωρημένα.

Οι άνθρωποι ακούγοντας τη λέξη αυτή την ερμηνεύουν διαφορετικά. Άλλοι φαντάζονται άγρια πλάσματα, αλλά αθώα, άλλοι νιώθουν λύπηση και οίκτο, ενώ άλλοι αδιαφορία. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Όπως και να επιλέγεις να αντιμετωπίσεις αυτό το θέμα, μην αγνοείς την αληθινή κατάσταση. Η ύπαρξη των χιλιάδων αδέσποτων στη χώρα μας και η αντιμετώπισή τους και επιλέγοντας να μην το βλέπεις, δεν το κάνει ανύπαρκτο.

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα μόνα αδέσποτα που θα συναντήσεις είναι πτηνά. Στην Ελλάδα αντιθέτως, αδέσποτα σκυλιά και γάτες θα συναντήσεις όπου κι αν πας. Όχι απλώς υπάρχουν ζώα χωρίς ιδιοκτήτες, αλλά ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα στην Σπάρτη δεκάδες σκυλιά και γάτες θα δεις μέσα στη μέρα, παρόλο που η πόλη διαθέτει καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Εντούτοις οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων είναι εξαιρετικά ανθυγιεινές και τραγικές.

Ας μην ξεχνάμε πως διαθέτουν ψυχές, αισθάνονται τον ίδιο πόνο με τους ανθρώπους. Κανένας δεν αξίζει τέτοια τύχη και τέτοια αντιμετώπιση. Εν τέλει και οι άνθρωποι ανήκουμε στο ζωικό βασίλειο και υπό άλλες συνθήκες μπορεί να ήμασταν στη θέση τους.

Δείξε λίγη στοργή και πρόσφερε ό,τι μπορείς σε αυτά τα αθώα πλάσματα που δεν είχαν επιλογή για μια καλύτερη ζωή. Χάρισέ τους λίγη τροφή, μια οικία, λίγη αγάπη. Δώσε τους μια ευκαιρία για ζωή. Όλοι το αξίζουν!


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης