Marco Materazzi

Ο Marco Materazzi γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1973. Είναι Ιταλός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής. Αγωνίστηκε ως αμυντικός και κατέκτησε με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας το Μουντιάλ του 2006. Στα πρώτα στάδια της καριέρα του, ο Materazzi αγωνίστηκε με διάφορες ιταλικές ομάδες της Σέριε Β και Σέριε C και με την Έβερτον. Αγωνίστηκε δύο σεζόν με την Περούτζια και υπέγραψε συμβόλαιο ύψους το 2001, με την οποία αγωνίστηκε για δέκα χρόνια. Σε επίπεδο συλλόγων, έχει κερδίσει πέντε πρωταθλήματα στην σειρά με την Ίντερ, ένα Champions League, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων, τέσσερα Κόπα Ιτάλια και το Σούπερκοπα Ιταλιάνα τέσσερις φορές.

Ο Materazzi αγωνίστηκε 41 φορές με το εθνόσημο από το ντεμπούτο του το 2001 μέχρι το 2008, και έπαιξε σε δύο παγκόσμια κύπελλα. Ήταν ένας από τους παίκτες κλειδιά στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου το 2006 ενάντια στη Γαλλία, όπου σκόραρε το γκολ της Ιταλίας και στην παράταση δέχτηκε κεφαλιά στο στήθος από τον Ζιντάν, ο οποίος τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα. Στη συνέχεια η Ιταλία κέρδισε το Μουντιάλ στα πέναλτι, όπου ο Materazzi σκόραρε ξανά.

Μια προκλητική και αμφιλεγόμενη μορφή του ποδοσφαίρου, είναι περισσότερο γνωστός για το πολύ επιθετικό τρόπο παιχνιδιού ως αμυντικός, καθώς και τα στενά μαρκαρίσματα και δυνατά τάκλιν, με αποτέλεσμα να δεχτεί πάνω από 60 κίτρινες και 25 κόκκινες κάρτες κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Εξαιτίας της προκλητικότητάς του και του ταμπεραμέντου του, έχει λογομαχήσει με πολλούς παίκτες.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης