Ροτβάιλερ

Το Ροτβάιλερ  είναι μια μεγάλου μεγέθους ράτσα σκύλου . Πρόκειται για μια ανθεκτική και πολύ ευφυή ράτσα. Η ράτσα αυτή κατατάσσεται στα σκυλιά εργασίας  κατέχοντας μια θέση στους πρώτους 10 «λαμπρότερους» σκύλους εργασίας με 95% του χρόνου καλύτερη απόδοση συγκριτικά με τις άλλες φυλές που εντάσσονται στην παραπάνω κατηγορία, όσον αφορά την κατανόηση ,την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα εκτέλεσης εντολών και καθηκόντων.

Είναι ένα μεγαλόσωμο και γεροδεμένο σκυλί με δυναμική που το ύψος του κυμαίνεται από 56 μέχρι 68 εκ. και το βάρος του από 38 μέχρι 55 κιλά, το θηλυκό είναι μικρότερο από το αρσενικό. Διαθέτει φαρδύ και στρογγυλό κρανίο, το ρύγχος δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ κοντό ούτε πολύ μακρύ ,η ιδανική αναλογία σύμφωνα με το πρότυπο πρέπει να είναι 60% κρανίο και 40% ρύγχος , τα μάτια είναι σκούρα και τα αυτιά ψηλά στο κεφάλι σε απόσταση μεταξύ τους. Έχει κοντή και δυνατή ουρά που τις περισσότερες φορές την συναντάμε κομμένη. Το τρίχωμα είναι πυκνό, τραχύ με πυκνό υπόστρωμα. Το χρώμα είναι μαύρο με συγκεκριμένα καφέ-κόκκινα σημάδια στα μάγουλα, τη μουσούδα, πάνω από τα μάτια, το στέρνο, τα πόδια και κάτω από την ουρά.

Όταν αποφεύγεται η μετάδοση και εκδήλωση γενετικών νοσημάτων μέσω επιλεκτικής και υπεύθυνης εκτροφής, το   Ροτβάιλερ  τείνει να είναι μια υγιής και χαρούμενη φυλή, με προϋπόθεση την εξασφάλιση αρκετής σωματικής και πνευματικής εκτόνωσης, καθώς και κατάλληλης διατροφής. Μερικά προβλήματα που βασανίζουν τη φυλή τα τελευταία χρόνια αποτελούν οι διαφόρου τύπου δυσπλασίες. Το προσδόκιμο ζωής κυμαίνεται από 8-11 χρόνια, με την επιλεκτική εκτροφή το προσδόκιμο ζωής σίγουρα παρατείνεται, με άτομα να έχουν φτάσει μέχρι και τα 14 χρόνια ζωής.


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης