Eurovision Song Contest 2022

    Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2022 θα είναι η 66η έκδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, έπειτα από την νίκη της χώρας στον διαγωνισμό 2021 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με τους Måneskin και το τραγούδι «Zitti e buoni». Θα είναι η 3η φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Ιταλία, μετά την Νάπολη το 1965 και την Ρώμη το 1991.

     Ακολουθώντας την παράδοση της Eurovision, η Ιταλία έλαβε το δικαίωμα να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό μετά την νίκη της το 2021. Στις 23 Μαΐου 2021 εκπρόσωποι από τις πόλεις της Μπολόνια, του Μιλάνο, του Πεζάρο, της Νάπολη και του Τορίνο εξέφρασαν την επιθυμία τους να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό.

     Την ίδια ημέρα ο δήμαρχος του Ρέτζιο-Εμίλια, Λούκα Βέκι, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την διεξαγωγή του διαγωνισμού στην νέα ΡΣΦ Αρένα (RCF Arena), την μεγαλύτερη ανοιχτή αρένα στην Ευρώπη με χωρητικότητα 100.000 θεατές, στο Καμποβόλο στην πόλη Εμίλια. Επίσης η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράγκι, εξέφρασε το ενδιαφέρον να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό.

       Στις 24 Μαΐου 2021 ο δήμαρχος του Ριμίνι, Αντρέα Γκνάσι, εξέφρασε το ενδιαφέρον να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, προτείνοντας ως χώρο υποδοχής την Φιέρα ντι Ρίμινι. Την ίδια μέρα,ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, και οι πόλεις του Σαν Ρέμο και της Βερόνα εξέφρασαν ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό.

    Μία χώρα μπορεί να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εφόσον διαθέτει ένα ραδιοτηλεοπτικό φορέα που να είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης και θα έχει τη δυνατότητα να μεταδώσει τον διαγωνισμό μέσω του δικτύου της Eurovision. Η EBU έχει αποστείλει προσκλήσεις σε όλα τα ενεργά μέλη. Το συνεργαζόμενο μέλος Flag of Australia.svg Αυστραλία δεν χρειάζεται πρόσκληση για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό 2022 καθώς έχει λάβει άδεια συμμετοχής τουλάχιστον μέχρι το 2023.

   Όλοι οι συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν να επιλέξουν να έχουν επιτόπιους ή απομακρυσμένους σχολιαστές, οι οποίοι θα μεταδίδουν τον διαγωνισμό και την ψηφοφορία στους τοπικούς τους θεατές. Ενώ οφείλουν να μεταδώσουν τουλάχιστον τον ημιτελικό στον οποίο ψηφίζουν και τον τελικό, οι περισσότεροι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν και τις τρεις εκπομπές. Παρομοίως ορισμένοι μη συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικοί φορείς ενδέχεται να εξακολουθούν να θέλουν να μεταδώσουν τον διαγωνισμό.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης