Πως είναι η ζωή με ένα ή περισσότερα κατοικίδια.

                 Ένα κατοικίδιο ζώο είναι επιλεγμένο ζώο από κάποιον άνθρωπο για προστασία ή την ψυχαγωγία του. Δύο από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα είναι τα σκυλιά και οι γάτες.

                 Μιλώντας από προσωπική εμπειρία θα αναφερθώ στα σκυλιά. Μεταξύ μας, πάντα μου άρεσαν οι γάτε,ς αλλά ποτέ δεν είχαμε καλή σχέση. Ήταν αρκετά απρόβλεπτες, καμία σχέση με τα σκυλιά. Αρχικά ζούσα μόνο με γάτες. Φτάνοντας στην ηλικία των 9 περίπου, σταματήσαμε να έχουμε γάτες, όταν χάσαμε μία θηλυκή μας. Από εκείνη την μέρα σκεφτήκαμε πως θα ήταν ωραίο να έχουμε ένα σκυλάκι, αλλά δεν βιαζόμασταν ιδιαίτερα. Φτάνοντας στην 5η δημοτικού, η μεγαλύτερή μου αδερφή βρήκε δύο νεογέννητα σκυλάκια. Υποθέσαμε πως ήταν αδέρφια. Ήταν ένα θηλυκό και ένα αρσενικό. Η αλήθεια είναι πως θέλαμε πολύ να τα κρατήσουμε. Έστω το ένα. Χρειαζόταν να τα φροντίσουμε αρκετά όμως, διότι ήταν πολύ μικρά και κάπως ταλαιπωρημένα.

                   Για να μην πολυλογώ, κρατήσαμε το ένα, το θηλυκό. Στην πρώτη εβδομάδα το ονομάσαμε <Όλιβ>. Δηλαδή Ολίβια, αλλά μας άρεσε πιο πολύ κάτι σύντομο. Ακουγόταν πιο καλλιτεχνικό. Η Όλιβ ήταν ένα παιχνιδιάρικο σκυλί. Ήταν ράτσας κυνηγόσκυλου, που την έκανε ακόμα πιο δραστήρια. Πιο συγκεκριμένα, εκείνο το σκυλί ήταν αξιαγάπητο. Ακόμα θυμάμαι το πόσο πόνεσα, όταν την χάσαμε. Ήταν περίπου 1,5 χρονών. Την εποχή που άφησε την τελευταία της αναπνοή, είχαμε άλλο ένα σκυλί, άλλο ένα θηλυκό. Την Ρέα. Η Ρέα ζει ακόμα και είναι 4 χρονών. Είναι βέλγικος ποιμενικός και είναι υπέροχη. Μεγάλωσε μαζί με την Όλιβ, οπότε όταν χάσαμε την Όλιβ πονούσε και η Ρέα. Το βρίσκω φυσιολογικό, τα σκυλιά και γενικότερα τα ζώα έχουν συναισθήματα και είναι πανέξυπνα. Ακόμα και τις μέρες που δεν είναι οι καλύτερες για εμάς τους ανθρώπους, τα κατοικίδιά μας μπορούν να το καταλάβουν και να γίνουν η καλύτερη συντροφιά.

                   Στην τελική.. ξέρετε τι λένε! ‘Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, δεν θα σε προδώσει  ποτέ. Μεταξύ μας, το πιστεύω. Τα σκυλιά είτε άγριας ράτσας, είτε όχι, έχουν μία ευαίσθητη πλευρά με τον άνθρωπο που επιλέγουν για <αφεντικό> τους. Αυτή ήταν πάνω – κάτω η δική μου ιστορία. Το να έχεις κατοικίδιο είναι ωραίο συναίσθημα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης