Σχολή σχεδιασμού ένδυσης

Από τον Νικόλα Μορέ, Β Λυκείου

Η σχολή σχεδιασμού και ένδυσης στο Κιλκίς που ιδρύθηκε το 2000 είναι το μοναδικό δημόσιο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από δέκα εκθέσεις μόδας στις οποίες έχει κερδίσει και βραβεία. Παρόλο που η τοποθεσία του θα μπορούσε να είναι «απαγορευτική» (Κιλκίς), γεγονός που σημαίνει περισσότερα έξοδα, αξίζει να αναφερθεί ότι οι φοιτητές της σχολής μπορούν να έχουν δικαίωμα δωρεάν σίτισης σε εξοπλισμένο εστιατόριο της φοιτητικής εστίας και επίδομα φοιτητικής στέγασης μέχρι και 1000€ για κατοικία της επιλογής τους, εφόσον πληρούν τους όρους, που μπορούν να τους δουν αναλυτικά στην ιστοσελίδα που υπάρχει στο τέλος.

Όσον αφορά στα μόρια που χρειάζεσαι για την εισαγωγή στην σχολή, οι βάσεις παραμένουν χαμηλές χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα για την ποιότητα της σχολής. Επιπροσθέτως, μετά το πρώτο εξάμηνο , μπορείς να πάρεις και υποτροφία αρκεί να έχεις μέσο όρο πάνω από 6.51. Τα μαθήματα της σχολής είναι 25 ώρες την εβδομάδα και έχει πολλά ενδιαφέροντα μαθήματα για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον τομέα όπως Ελεύθερο Σχέδιο, Ιστορία Τέχνης και Ενδύματος κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της σχολής: https://www.ihu.gr/tmimata/dimiourgikou-sxediasmou-endysis
Και σε σχέση με την φοιτητική ζωή εκεί, μπορείτε να επισκεφτείτε αυτή την ιστοσελίδα :

https://studyingreece.edu.gr/el/foititikes-poleis/kilkis

Πηγές πληροφοριών :

https://www.ihu.gr/tmimata/dimiourgikou-sxediasmou-endysis

https://studyingreece.edu.gr/el/foititikes-poleis/kilkis

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης