Κοιτώντας μπροστά…

Συνέντευξη με τον Άλβιν Χάλκη, μαθητή της Β΄ Λυκείου

  1. Άλβιν, κάποια στιγμή διέκοψες τη φοίτησή σου στο σχολείο. Γιατί συνέβη αυτό;

Ο λόγος που διέκοψα τη φοίτησή μου στο σχολείο στην αρχή ήταν λόγω οικονομικών προβλημάτων στην οικογένεια και με έστειλαν στο εξωτερικό, δηλαδή στην Αλβανία. Στην αρχή άρχισα να σπουδάσω εκεί αλλά μετά αφού οι γονείς μου έλυσαν το οικονομικό πρόβλημα ξαναγύρισα στην Ελλάδα.

  1. Αποφάσισες να επιστρέψεις στο σχολείο και να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου. Τι είναι αυτό που σε ώθησε προς αυτήν την επιλογή; Θυμάμαι που μου είχες πει μέσα στην τάξη σε ανάλογη ερώτηση ότι σου αρέσει η μάθηση. Πες μας λίγα λόγια γι αυτό.

Αυτό που με ώθησε να επιστρέψω στα θρανία του σχολείου ήταν ότι έπρεπε να ολοκληρώσω τις σπουδές μου ώστε να μπορώ να εξασφαλίσω ένα καλύτερο μέλλον για εμένα και την οικογένειά μου. Γενικά, σαν άνθρωπος, μου αρέσει το σχολείο διότι πιστεύω ότι μέσα στο σχολείο εκτός από τη γνώση που σε βοηθάει να εξελιχθείς σε καλύτερο άνθρωπο και να σου ανοίξει νέους ορίζοντες και να σκέφτεσαι διαφορετικά, είναι επίσης ότι κάνεις γνωριμίες, συναντάς νέους ανθρώπους… είναι σαν να είσαι σε μια δουλειά με τους συναδέλφους σου.

  1. Αν θυμάμαι καλά, έχεις κάνει τη θητεία σου στο στρατό. Πώς μπορείς και είσαι τόσο προσαρμοστικός ; (διέκοψες το σχολείο, πήγες στρατό και επέστρεψες στα θρανία με στόχο να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου) Ποιο είναι το μυστικό σου;

Το να είσαι προσαρμοστικός εξαρτάται από τον χαρακτήρα σου δηλαδή τι άνθρωπος είσαι. Εγώ δυσκολεύτηκα στην αρχή να προσαρμοστώ στο στρατό αλλά με το πέρασμα του καιρού το συνήθισα και προσαρμόστηκα εύκολα. Το μυστικό μου για αυτό είναι η οικογένεια και κυρίως ο πατέρας μου, διότι με βοήθησε αρκετά στην πορεία μου και με έμαθε να προσαρμόζομαι σε όλα.

  1. Είσαι ένας νέος άνθρωπος. Κοιτώντας προς τα πίσω, θα χαρακτήριζες εύκολη ή δύσκολη τη ζωή σου;

Αν κοιτούσα το παρελθόν μου δεν θα έλεγα ότι ήταν και τόσο εύκολο διότι λόγω των οικονομικών και πολλών άλλων συγκρούσεων μέσα στην οικογένειά μου έγιναν πολλές θυσίες και αυτό με έκανε να μείνω πίσω σε πολλά πράγματα όπως στις σπουδές μου. Κανονικά θα ήμουν σε κάποια δουλειά τώρα αλλά λόγω του παρελθόντος μου δεν είναι εφικτό πλέον αλλά το παρελθόν είναι παρελθόν και πρέπει να κοιτάμε μπροστά διότι ξέροντας τα λάθη του παρελθόντος μπορείς να τα αποτρέψεις ώστε να μην συμβούν και στο μέλλον.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης