Ημέρα των Νεκρών, Εκουαδόρ

 

Día de los Difuntos - Ημέρα των Νεκρών

Από την Ελένη Αντωνίου Ρομέρο, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου

images

Κατά τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου και τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, υπάρχουν πολλές γιορτές στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη Στον Ισημερινό, γιορτάζουμε την Ημέρα των Νεκρών, είναι μια γιορτή στην οποία τιμάται η ζωή των αγαπημένων που έχουν φύγει από αυτόν τον κόσμο.

 Η Ημέρα των Νεκρών, που ονομάζεται επίσης Dia de losFinados, συμπίπτει με τον Καθολικό εορτασμό όλων των Αγίων – όπως και άλλες γιορτές, φαίνεται ότι αυτή η γιορτή είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού μιας αρχαίας παράδοσης ή τελετής με καθολικές γιορτές . Οι εορτασμοί της Ημέρας των Νεκρών αποτελούνται από αγρυπνίες και επισκέψεις σε νεκροταφεία όπου προσφέρονται λουλούδια και παραδοσιακά φαγητά στους νεκρούς.

 Ο Ισημερινός έχει πολλά παραδοσιακά τρόφιμα που παρασκευάζονται ειδικά για την Ημέρα των Νεκρών όπως colada morada, ένα ποτό από μαύρο ή μοβ αλεύρι καλαμποκιού, καιguaguas de pan ή μορφές ψωμιού σε σχήμα κούκλας. Το guaguas de panπροετοιμάζεται με μια ζύμη γλυκού ψωμιού, πολύ παρόμοια με τη ζύμη του γαλλικού ψωμιού brioche, και μερικές φορές γεμίζουν με γλυκό.

 Η λέξη guagua είναι από τη λέξη Quichua που σημαίνει μωρό. Πολλοί άνθρωποι λένε «οι γκουγκουά μου» όταν μιλούν για τα παιδιά τους. Οι πιο δημοφιλείς μορφές την ημέρα των νεκρών είναι εκείνες που έχουν σχήμα μωρού, αλλά σε ορισμένα μέρη της χώρας, ειδικά στο Νότο, είναι επίσης συνηθισμένο να φτιάχνουνε φιγούρες ψωμιού σε σχήμα ζώου. Έτσι, μπορείτε να βρείτε ψωμί στο σχήμα αλόγων, χοίρων, πουλιών και πολλά άλλα.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης