Συνταγή από τη μαθήτρια Φαμπιάνα Γκιόνι, Β΄ Λυκείου
Τριλέτσε είναι ένα γλυκό, κυρίως για παιδιά. Είναι ένα παντεσπάνι βουτηγμένο στο γάλα και με καραμέλα. Είναι πολύ γνώριμο στη Λατινική Αμερική και λένε ότι το αυθεντικό το έχουν εκείνοι και ότι από εκεί πήρε το όνομα «tres leches» (που σημαίνει τρία είδη γάλακτος). Η συνταγή που ακολουθεί είναι όπως το φτιάχνουμε στην Αλβανία.
Υλικά:
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
200 γρ αλεύρι
200 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
Για την κρέμα
300 γρ. γάλα
300 γρ κρέμα γάλακτος
3οο γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλάκια γλυκού καραμέλα έτοιμη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Παντεσπάνι:
Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι ξεκινάμε με τα αυγά. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα ασπράδια με το μίξερ. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη με την βανίλια . Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους χωριστά και τους βάζουμε στο μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά . Ψήνουμε μέχρι να πάρει το παντεσπάνι χρώμα.
Προετοιμασία για την κρέμα:
Βάζουμε τα τρία είδη γάλακτος και ανακατεύουμε . Στο τέλος βάζουμε τις 2 κουταλιές καραμέλα.
Στήσιμο του γλυκού:
Βάζουμε το παντεσπάνι και περιχύνουμε με το γάλα και την καραμέλα. Από πάνω βάζουμε γενναία δόση έτοιμης καραμέλας.