Άρση πατέντας εμβολίων, Στέργιος Γ., Νικόλας Ντ.

Παγκόσμιο πρόβλημα, παγκόσμια απάντηση

ΑΡΣΗ ΠΑΤΕΝΤΑΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Στις μέρες μας, διακρίνουμε τεράστια ανησυχία καθώς η πανδημία έχει πάρει τρομερές διαστάσεις και ο κόσμος ολόκληρος έχει αναστατωθεί. Ευτυχώς μετά από πολλές έρευνες η ΕΠΙΣΤΗΜΗ έφερε στον κόσμο το εμβόλιο καταπολέμησης της πανδημίας. Όμως η πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περί κατάργησης της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια κατά του Covid-19, προκειμένου να επιταχυνθεί η παραγωγή και η παγκόσμια διανομή τους έβαλε σε μεγάλη σκέψη όλες τις χώρες. Η Αμερική και η Ρωσία συμφώνησαν κατευθείαν με την πρόταση αυτή, η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είναι «έτοιμη να συζητήσει» την άρση της πατέντας. Από την άλλη, εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε πως η πρόταση των ΗΠΑ για άρση των πατεντών για τα εμβόλια της Covid-19 θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή, αφού το πιο σημαντικό είναι η ικανότητα παραγωγής και οι ποιοτικές προδιαγραφές παρά τα πνευματικά δικαιώματα.
Παγκόσμιο πρόβλημα, παγκόσμια απάντηση

Το ερώτημα είναι κρίσιμο: Βοηθά το στοίχημα ταχύτερης καταπολέμησης επιδημιών, όπως του κορωνοϊού, η υποχρεωτική άρση πατεντών για εμβόλια; Η Έλλεν Χουν, διευθύντρια της οργάνωσης κοινής ωφελείας Medicines Law υποστηρίζει ότι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί εμβολίων βρίσκονται στις αναπτυσσόμενες χώρες και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλες οι δυνατότητες. «Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτός ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα, «ταξιδεύει» σε όλον τον πλανήτη. Η απάντηση σε αυτό θα πρέπει να είναι παγκόσμια και βασισμένη στην παγκόσμια αλληλεγγύη. Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει τώρα στην Ευρώπη είναι ακριβώς το αντίθετο».

Επίσης, βλέπουμε ότι οι περισσότερες αντιρρήσεις έρχονται από ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ καθώς υποστηρίζουν ότι με τέτοιες κινήσεις δεν πρόκειται να οδηγήσουν άμεσα στην αύξηση ούτε μιας δόσης εμβολίου. Εξηγούν ότι παραγωγή εμβολίων είναι μια περίπλοκη υπόθεση και ο κόσμος αγνοεί τις πραγματικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες παραγωγοί εμβολίων και φαρμακευτικών εταιρειών δρουν για να αυξήσουν την παραγωγή εμβολίων.
ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ;

Το ήξερες ότι…
Ο Γ. Παπανικολάου, γνωστός για το τεστ ΠΑΠ, που χάρισε ζωή στις γυναίκες όλου του κόσμου δεν πούλησε ποτέ την πατέντα της ανακάλυψής του. Την προσέφερε στην ανθρωπότητα αφιλοκερδώς.

Παπ

Άλμπερτ Μπρους Σαμπίν, είναι ο άνθρωπος πίσω από τη δημιουργία του ομώνυμου εμβολίου της πολιομυελίτιδας με το οποίο θεραπεύτηκαν εκατομμύρια άνθρωποι. Αρνήθηκε να εισπράξει τα όποια κέρδη της πατέντας, και αρκέστηκε στον μισθό του ως καθηγητής. «Τόσοι πολλοί επέμεναν να πατεντάρω το εμβόλιο, αλλά δεν ήθελα. Αυτό είναι το δώρο μου σε όλα τα παιδιά του κόσμου» είπε.
Σαμπίν

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΤΑΦΛΟΣ
18/5/2021

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης