Empanadas, Αργεντινή

Από την Οινόη και τον Ίσανδρο Αλεξέλη -Φαραμπολλίνι

empanadas

EΜPANADAS

Συστατικά:

500 γρ κιμάς
4 σφιχτά αυγά
1 πιπερια πράσινη
1 πιπεριά κέρατο φλωρίνης
100 γρ μαύρη σταφίδα
100 γρ πράσινες ελιές
Λάδι
1 πακέτο ζύμη κουρού

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι η καπάκι διαμέτρου περίπου 11 εκατοστών και με αυτό κόβουμε την απλωμένη ζύμη κουρού σε όσα κομμάτια μας το επιτρέπει. Τα κομμάτια που αχρηστεύονται τα ενώνουμε μετά και τα ξανακόβουμε. Σκεπάζουμε με μια ελαφριά πετσέτα.

Γέμιση

1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα με λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί
2. Ψιλοκόβουμε τα αυγά
3. Ψιλοκόβουμε και τις δύο πιπεριές
4. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε και αυτές
5. Στην κατσαρόλα με τον κιμά ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα υλικά και προσθέτουμε τις σταφίδες- ανακατεύουμε να ενωθούν
6. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού τοποθετούμε λίγη γέμιση σε κάθε »καπάκι» της ζύμης κουρού ακριβώς στο κέντρο.
7. Κλείνουμε σχηματίζοντας ένα μισοφέγγαρο και πιέζοντας καλά. Το ημικυκλικό κλείσιμο
μπορεί να γίνει με ένα ελαφρύ πάτημα ενός πιρουνιού. Μπορούμε να καλύψουμε γύρω γύρω τις άκρες με λίγο νεράκι να
κολλήσει καλύτερα.
8. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα
9. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
10. Βγάζουμε από το φούρνο και Καλή όρεξη!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης