Ο πλούτος της πανδημίας

 

Άνθρωποι που πλούτισαν κατά την διάρκεια της πανδημίας

Από τον Γιώργο Φράγκο, μαθητή Β΄ Λυκείου

Μέσα στην πανδημία πολλοί άνθρωποι χρεωκόπησαν και η οικονομία κάποιων χωρών χειροτέρεψε. Αντίθετα, αρκετοί ήταν και εκείνοι που έβγαλαν κέρδος από την πανδημία. Αρχικά ο Jeff Bezos, ιδιοκτήτης της εταιρίας Amazon, έβγαλε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια ως κέρδος αφού εκμεταλλεύτηκε το ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για το ηλεκτρονικό εμπόριο από την στιγμή που τα μαγαζιά ήταν κλειστά. Πιο συγκεκριμένα  είδε την προσωπική του περιουσία να εκτινάσσεται κατά 70 δισ. δολάρια από το Μάρτιο, στο ρεκόρ των 185 δισ. δολαρίων, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους και παραγγέλνουν online ό,τι χρειάζονται. Μπέζος 

Άλλα μέλη του κλαμπ των δισεκατομμυριούχων που είδαν τεράστιο οικονομικό όφελος κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι ο Ίλον Μασκ της Tesla, ο Μπερνάρ Αρνό της LVMH, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ της Facebook και ο Λάρι Πέιτζ της Google. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Ίλον Μασκ διαθέτει σήμερα 153 δισ. δολάρια, από 25 δισ. δολάρια το Μάρτιο.

Μασκ

Ο Μπερνάρ Αρνό αύξησε την περιουσία του από τα 69 δισ. δολάρια  στα 148 δισ. δολάρια και είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Αρνό

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει περιουσία 120 δισ. δολαρίων, αφού έχει γίνει κατά 20 δισ. δολάρια πλουσιότερος μέσα στην πανδημία.

Γκέιτς

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ της Facebook είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 80%, στα 100 δισ. δολάρια και ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ έγινε κατά 26% πλουσιότερος (στα 85 δισ.  δολάρια).

Ζάκεμπεργκ

Ο Λάρι Έλισον της Oracle και ο Λάρι Πέιτζ της Google αύξησαν τις περιουσίες τους κατά 50% (στα 88 δισ. και στα 76 δισ. δολάρια αντίστοιχα).

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????            Πέιτζ

H περιουσία του Σεργκέι Μπριν της Google έφτασε στα 74 δισ. δολάρια και του Αμάνθιο Ορτέγκα της μητρικής της Zara, Inditex, αυξήθηκε κατά 47%, στα 75 δισ. δολάρια.

Μπριν           Ορτέγκα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης