Ceviche
Από την Ελένη Vagiani Αντωνίου Ροσέρο, Μαθήτρια Γ΄ Λυκείου
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες
2 κρεμμύδια κόκκινα
2 ντομάτες ώριμες
1 ματσάκι μαϊντανός
4 λεμόνια
1 κουτάλι μουστάρδα
2 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Θα ξεκινήσουμε αυτό το νόστιμο ceviche του Ισημερινού βάζοντας τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και αφήνοντάς τις να βράσουν για 5 λεπτά. Πρέπει να βάλετε τις γαρίδες όταν βράζει το νερό. Συνιστάται να αφαιρέσετε τις γαρίδες από το βραστό νερό χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι
2 Στη συνέχεια πρέπει να αφαιρέσουμε τις γαρίδες από το βραστό νερό και να τις αφήσουμε να κρυώσουν σε νερό με μερικά παγάκια .
3 Από την άλλη πλευρά, ξεφλουδίστε το κρεμμύδι, ψιλοκόψτε το σε μισά φεγγάρια και πλύνετέ τα με αλάτι και ζάχαρη.
4 Στη συνέχεια κόψτε τα τέσσερα λεμόνια και πιέστε τα, ξεφλουδίστε τις ντομάτες και αφαιρέστε τους σπόρους, ψιλοκόψτε τα σε τετράγωνα, και στη συνέχεια ανακατέψτε όλα αυτά με το κρεμμύδι που έχουμε προετοιμάσει πριν, τη σάλτσα ντομάτας, τη μουστάρδα, το κορίανδρο, το αλάτι πιπέρι και λάδι. Όλα καλά αναμειγνύονται και θα φτιάξουν τις γαρίδες του Εκουαδόρ.
5 Στη συνέχεια, όταν οι γαρίδες και το νερό είναι δροσερό ανακατέψτε τα με όλα τα άλλα. Δηλαδή, βάλτε τις γαρίδες μέσα στο μείγμα που έχουμε κάνει
6 To ceviche του Ισημερινού σερβίρεται με ποπ κορν, λευκό ρύζι και καλαμπόκι.