Εργαζόμενος μαθητής

Ο Μαρίνος Λάμλι είναι μαθητής της Β’ Λυκείου και παράλληλα εργάζεται. Στο σχολείο μας περίπου το 20% των μαθητών εργάζεται είτε τα απογεύματα είτε τους καλοκαιρινούς μήνες είτε τα Σαββατοκύριακα. Η συνέντευξη αυτή έχει ως σκοπό να δούμε την καθημερινότητα των παιδιών αυτών τα οποία με ειλικρίνεια δήλωσαν ότι εργάζονται γιατί επιθυμούν να έχουν τα δικά τους χρήματα ώστε να μην επιβαρύνουν τους γονείς τους με τα προσωπικά τους έξοδα και να βοηθάνε, συγχρόνως, και στο οικογενειακό εισόδημα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

1.Μαρίνο, πού δουλεύεις; Πώς αποφάσισες να κάνεις τη συγκεκριμένη δουλειά; 
-Δουλεύω στην οικοδομή με τον πατέρα μου  και ο λόγος που αποφάσισα να κάνω αυτή τη δουλειά ήταν για να μπορέσω να τον βοηθήσω αλλά και να βγάλω και εγώ ένα χαρτζιλίκι και να μάθω μια τέχνη τζάμπα . Δεν λέμε «μάθε τέχνη και άστηνε …»

2.Πόσες ημέρες την εβδομάδα δουλεύεις;  
-Δουλεύω καλοκαίρι κάθε μέρα αλλά όταν έχουμε σχολείο πάω μόνο τα σαββατοκύριακα ενώ τώρα με την καραντίνα μπορεί να πάω καμία μέρα καθημερινή να βοηθήσω.

3. Είναι δύσκολο να εργάζεσαι και να παρακολουθείς μαθήματα;
-Δεν θα το ΄λεγα δύσκολο. Όποιος θέλει και το πιστεύει μπορεί να το πετύχει.

4. Σου αρέσει το σχολείο;
-Να ΄μαι ειλικρινής δεν τρελαίνομαι αλλά μ” αρέσει πολύ στο σχολείο η πρακτική που κάνουμε ,διότι έχω μπει για να γίνω ηλεκτρολόγος.

5. Τι κάνεις με τα χρήματα που κερδίζεις; 
-Με τα χρήματα που βγάζω συνήθως τα μαζεύω γιατί έχω βάλει στόχο το δίπλωμα οδήγησης να το πάρω με δικά μου λεφτά . Επίσης, όταν βγαίνω δεν θέλω να ζητάω λεφτά από τους γονείς μου . Θέλω να έχω τα δικά μου. Θέλω με τα δικά μου χρήματα να παίρνω τα ρούχα μου και τα δώρα μου.

6.  Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον; 
-Ονειρεύομαι να βγούμε από την καραντίνα και να τελειώσει όλο αυτό και να είμαστε όλοι καλά και υγιείς και άλλο ένα που ονειρεύομαι είναι να έχω μια καλή δουλειά και να φτιάξει ο κόσμος που ζούμε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης