Adobo, Φιλιππίνες

Από τη μαθήτρια Σταματία Μαρούλη, Β΄Λυκείου

Συνταγή Adobo (αντούμπο μανόκ)

(Παραδοσιακό φαγητό με κοτόπουλο. Λέγεται και «φαγητό τον φτωχών».)

αδοβο

Υλικά για 4 άτομα (καλοφαγάδες):

~4 μπουτάκια κοτόπουλο μεγάλα (ολόκληρα), κομμένα σε μερίδες ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κοτόπουλο, ίσης ποσότητας

~8-10 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε ψιλές φέτες

~Σόγια σως (μισή κούπα τσαγιού ή περίπου 80-100 γρ.)

~2-3 φύλλα δάφνη

~Μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού κόκκους πιπέρι

~2 κ.σ. ξύδι κρασιού ή μηλόξυδο (όχι βαλσάμικο)

~1 κ.γ. μέλι ή ζάχαρη (καλύτερα μέλι)

~Νερό ,περίπου 2 κούπες τσαγιού (ελέγχουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά)

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το κοτόπουλο, να πάρουν βράση.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία, περίπου στο 1/3 (χρειάζεται τον χρόνο του).

Το κοτόπουλο πρέπει να είναι αρκετά μαλακό.

Το ίδιο, ακριβώς, φαγητό μπορούμε να το κάνουμε και με χοιρινό (πανσέτα), αντί για κοτόπουλο.

Και τα δύο αυτά πιάτα συνοδεύονται οπωσδήποτε με ρύζι στον ατμό ή τηγανητό ή βραστό. 

 

adobo

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης