Σκέψεις για την πανδημία, Σοφία Ζ.

 Της Σοφίας Ζαρμπαλά, Α2

Μια πανδημία είναι απόλυτα φυσιολογικό να αλλάξει τα δεδομένα που ήξερε ο πλανήτης μας, όπως και το έκανε. Δεν θα είναι εύκολο να το ξεπεράσουμε αλλά όλοι μαζί σίγουρα θα επιτύχουμε στο να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο.

Αρχικά, πρέπει να σημειωθεί ότι η πανδημία έχει επηρεάσει πολλούς τομείς, όπως τον οικονομικό τομέα που ίσως είναι ο πιο πληττόμενος από όλους. Η οικονομία της χώρας δεν ήταν σε καλή κατάσταση πολλά χρόνια πριν την πανδημία, πόσο μάλλον τώρα με το λιανεμπόριο να είναι κλειστό για πέντε μήνες συνεχόμενα και άλλους δύο μήνες στην προηγούμενη καραντίνα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, η πλειοψηφία των ανθρώπων τηρούσαν αυστηρά τα μέτρα και πρόσεχαν πολύ παραπάνω από την δεύτερη καραντίνα. Λέγεται ότι υπήρξαν τρία κύματα του κορονοιού μέχρι στιγμής στην Ελλάδα αλλά εγώ ποτέ δεν κατάλαβα πότε τελείωσε το δεύτερο για να αρχίσει το τρίτο.

Επίσης, όσον αφορά τον τομέα της ψυχολογίας δυσκολεύονται τόσοι άνθρωποι που, όχι μόνο διακόπτεται η δουλειά τους, άρα και τα χρήματα για το σπίτι και την οικογένειά τους, αλλά και τα παιδιά όλων των ηλικιών που είναι αναγκασμένα να περνούν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους στις χειρότερες συνθήκες. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά εδώ και πέντε μήνες χωρίς σταματημό, με την υπουργό παιδείας να επαναφέρει στην επιφάνεια την αποδεδειγμένα αναποτελεσματική μέθοδο της Τράπεζας Θεμάτων. Η φυσική παρουσία των παιδιών στις τάξεις, να συνομιλείς με συμμαθητές και καθηγητές για διάφορα θέματα, να αθλείσαι, να βγαίνεις βόλτες με την παρέα σου, είναι ανάγκες υψίστης σημασίας που λανθασμένα υποτιμήθηκαν από όλους και τώρα φαίνονται απολύτως αναγκαία.

Τέλος, ελπίζω να ξεπεράσουμε γρήγορα τις επιπτώσεις που είχε αυτή η πανδημία σε εμάς, εφόσον φυσικά βγούμε όλοι υγιείς, δυνατοί και γεροί από όλο αυτό.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης