Μολοχία, Αίγυπτος

Συνταγή από την Χρύσα Μπαρσούμ, μαθήτρια Β ΄Λυκείου

 

Μολοχία

 

moloxia
Υλικά για 8 άτομα


2 πακέτα κατεψυγμένη μολοχία
1 μεγάλο κρεμμύδι χαρακωμένο πάνω και κάτω
1 ντομάτα ολόκληρη χαρακωμένη από πάνω
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μερίδες
1 κύβο βοδινού
2 λίτρα νερό
λίγο αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές σούπας κόλιανδρο σε σκόνη
1 ολόκληρο σκόρδο ψιλοκομμένο (εγώ βάζω παραπάνω)
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προσθέτω στη χύτρα λίγο νερό και βράζω για λίγο το μοσχάρι, πετάω το πρώτο νερό και ξαναβάζω νεράκι και το μοσχάρι. Αφού πάρει βράση, ξαφρίζω αν χρειαστεί, προσθέτω το κρεμμύδι, κλείνω τη χύτρα και μαγειρεύω για 15 λεπτά.

Προσθέτω το κοτόπουλο, τη ντομάτα και το κύβο κλείνω τη χύτρα και μαγειρεύω για 10 λεπτά.

Ανοίγω τη χύτρα και προσθέτω τη μολοχία, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνω ανοιχτή τη χύτρα και ανακατεύω πού και πού.

Σε ένα τηγανάκι βάζω ελαιόλαδο, το τριμμένο κόλιανδρο και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να ξανθύνει ελαφρά το σκορδάκι.

Προσθέτω το μείγμα αυτό στη σούπα κι αν θέλουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Συνήθως βγάζει το μοσχαράκι οπότε δε χρειάζεται παραπάνω, ανάλογα τα γούστα. Σε πέντε λεπτάκια σβήνω τη φωτιά κι η σούπα μας είναι έτοιμη.

Φτιάχνουμε και το ρυζάκι για συνοδευτικό και καλή όρεξη!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης