Συνταγή από τη μαθήτρια της Γ ΄Λυκείου, Suzan Jneed
Υλικά
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης, μέτρια καυτερές
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ξίδι βαλσάμικο
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. ψίχα καρυδιού
2 κ.σ. χυμός ροδιού (γλάσο ροδιού Κουκουβίτη)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε στα κάρβουνα (μη απαραίτητο) τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Κατόπιν, τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές και τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.
Ανακατεύουμε καλά σε μίξερ τις πιπεριές μαζί με το ελαιόλαδο, το ξίδι βαλσάμικο, το γλάσο ροδιού, το κρεμμύδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τη σπασμένη ψίχα καρυδιού και την τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα. Ύστερα, αφού έχουμε φτιάξει την ζύμη, απλώνουμε με κουτάλι την Μουχαμάρα που έχουμε φτιάξει πάνω στη ζύμη. Τέλος, τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι η ζύμη να πάρει χρώμα…
Αλλιώς αντί για ζύμη, κάποιοι προτιμούν σε αραβική πίτα… Επίσης, για περισσότερη γεύση υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν κίτρινο τυρί πάνω στη Μουχαμάρα.