NDOLE, Καμερούν

Από τη μαθήτρια Σπυριδούλα Κωνσταντινέα

ΥΛΙΚΑ

  1. 1 δέσμη bitterleaf (ή kale)
  2. 1 κρεμμύδι
  3. 4 κουταλιές της σούπας φιστίκια ωμά χωρίς φλούδα, αλεσμένα
  4. 1 καυτερή πιπεριά
  5. 2 κύβους ζωμό
  6. 100 γρ αποξηραμένες γαρίδες (προαιρετικό)
  7. 4 σκελίδες σκόρδο
  8. Αλάτι και πιπέρι
  9. Λάδι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ζεσταίνετε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το bitterleaf (ndole) και τα ψήνετε για 15 περίπου λεπτά. Τα σουρώνετε και τα ψιλοκόβετε.
  2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ζεσταίνετε 6 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι ροδοκοκκινίσει. Ρίχνετε ένα λίτρο νερό.
  3. Προσθέτετε τα φιστίκια και τα βράζετε μέχρι να εξατμιστεί το νερό στο μισό. Στη συνέχεια ρίχνετε τις αποξηραμένες γαρίδες.
  4. Θρυμματίζετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε στο κρεμμύδι με τους δυο κύβους ζωμό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Προσθέτετε και το bitterleaf και ρίχνετε νερό μόλις που να το καλύψει. Το ζεσταίνετε και το σιγοψήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρεται ζεστό.

NDOLE

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης