Από τη μαθήτρια Σπυριδούλα Κωνσταντινέα
ΥΛΙΚΑ
- 1 δέσμη bitterleaf (ή kale)
- • 1 κρεμμύδι
- • 4 κουταλιές της σούπας φιστίκια ωμά χωρίς φλούδα, αλεσμένα
- • 1 καυτερή πιπεριά
- • 2 κύβους ζωμό
- • 100 γρ αποξηραμένες γαρίδες (προαιρετικό)
- • 4 σκελίδες σκόρδο
- • Αλάτι και πιπέρι
- • Λάδι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζεσταίνετε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το bitterleaf (ndole) και τα ψήνετε για 15 περίπου λεπτά. Τα σουρώνετε και τα ψιλοκόβετε.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ζεσταίνετε 6 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι ροδοκοκκινίσει. Ρίχνετε ένα λίτρο νερό.
- Προσθέτετε τα φιστίκια και τα βράζετε μέχρι να εξατμιστεί το νερό στο μισό. Στη συνέχεια ρίχνετε τις αποξηραμένες γαρίδες.
- Θρυμματίζετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε στο κρεμμύδι με τους δυο κύβους ζωμό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτετε και το bitterleaf και ρίχνετε νερό μόλις που να το καλύψει. Το ζεσταίνετε και το σιγοψήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρεται ζεστό.